Önce belediyede işe başladı sonra kendi işini kurdu

Beylikdüzü Belediyesi Kariyer Merkezi’ne iş başvurusu yapan 24 yaşındaki Begüm Babür, işe yerleştirilmesinden 2 ay sonra kendi işini kurdu.

Google Haberlere Abone ol
Önce belediyede işe başladı sonra kendi işini kurdu

Beylikdüzü Belediyesi Kariyer Merkezi’ne iş başvurusu yapan 24 yaşındaki Begüm Babür, işe yerleştirilmesinden 2 ay sonra kendi işini kurdu. Babür, Beylikdüzü Belediyesi Kariyer Merkezi’nin hayallerinin önünü açtığını dile getirdi.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi-İngilizce Bölümü’nden mezun olduktan sonra yaklaşık bir yıl işsiz kaldığını dile getiren Begüm Babür, kariyer merkezine iş başvurusu yaptığını ifade etti. Babür’ün iş kurma fikri ise kariyer merkezi tarafından bir anaokuluna İngilizce öğretmeni olarak işe yerleştirilmesiyle başladı. Çocukları ilgilendiren bir iş yapmayı hayat ettiğini belirten Babür, görev yaptığı anaokulunda okul öncesi çocukların bedensel yeteneklerinin keşfedilmesine yönelik bir bölümün olmamasından dolayı bu eksikliği tamamlamak için iş kurma fikrinin ortaya çıktığını ve bu yönde faaliyet gösteren bir firmanın bayiliğini alarak, kendi işini kurduğunu dile getirdi. White Corner AVM’de bulunan eğitim binalarında KidSport olarak 'Her Çocuk Spor Yapmalı' sloganı ile okul öncesi çocukların hangi spora yatkın olduğunu uzman beden eğitimi öğretmenlerinin verdiği eğitimle ortaya çıkardıklarını belirten Babür, onlara yönlendirmelerde bulunduklarını ifade etti.

Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar için de sınıflarının olduğunu ifade eden Babür, özel eğitim verilen sınıflarda eğitimlerin bire bir verildiğini belirtti. Babür, eğitimlerin 12 kişilik sınıflarda haftada 2 gün ve birer saat verildiğini söyledi. En değerli yatırımın insana olan yatırım olduğunun altını çizen Babür, şunları kaydetti:

"Gerekli eğitimlerin daha çocukken verilmesi gerekiyor. Enerjilerini atabilecekleri spor ve egzersiz alanlarının varlığı önemli. Biz, burada spora oyunu katarak, onlara çeşitli konularda alışkanlıklar da kazandırıyoruz. Örneğin; evlerinde çocuklar uykudan uyanırken, burada öğrenmiş oldukları egzersizleri uyguluyorlarmış; bunu ailelerinden öğreniyoruz. Başka bir çocuğun burada öğrendiği yemek yeme, tuvalet ihtiyacını karşılama gibi birçok alışkanlığı evlerinde uyguladıklarını öğrendik. Okulumuzu açalı bir ay gibi bir süre olmasına rağmen çocuklarda, geldikleri ilk güne göre büyük değişiklikler gözlemliyoruz.

İş bulmanın zorluklarına değinen Babür, işsiz olanların ne iş yapmak istediğini bilerek karşılarına gelen iş fırsatlarını değerlendirmeleri gerektiği tavsiyesinde de bulundu.
CİHAN

Yorumlar