"Önce ABD'ye dosya verildi, sonra Hakan Fidan Hocaefendi ile görüştü"

Hidayet Karaca:Önce ABD'ye dosya verildi, sonra Hakan Fidan Hocaefendi ile görüştüSamanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve eşinin ABD’de Fethullah Gülen Hocaefendi ile görüştüğü sıralarda, Obama’ya kapsamlı bir do.

Google Haberlere Abone ol
"Önce ABD'ye dosya verildi, sonra Hakan Fidan Hocaefendi ile görüştü"

Hidayet Karaca:Önce ABD'ye dosya verildi, sonra Hakan Fidan Hocaefendi ile görüştü

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve eşinin ABD’de Fethullah Gülen Hocaefendi ile görüştüğü sıralarda, Obama’ya kapsamlı bir dosya sunulduğunu söyledi. Hemen akabinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Hocaefendi’yi ziyaret ettiğini açıklayan Karaca, “Bir emirleri var mı diye Bülent Arınç’ı göndereceksiniz, aynı günlerde ABD yetkililerine kapsamlı bir dosya sunacaksınız. Kim kime kumpas kurmaya çalışıyor. Bu çelişki nedir?” ifadelerini kullandı.

Karaca, STV’de 'Gündem Özel' programında, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hükümet yanlısı bir gazetenin ‘Başbakan Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın, 2013 Mayıs ayındaki görüşme esnasında, Obama’ya hizmeti bitirmek adına dosya sunduğunu’ yazdığını ve bunun yalanlanmadığını belirten Hidayet Karaca, "Bir taraftan selamlarını ve iyi dileklerini getireceksiniz, öte taraftan sizinle alakalı orada bir dosya verilecek. Peki, herkes sağ duyusuna itimat ettiği, toplumda da 'Bülent ağabey' olarak bilinen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a bu yapılır mı? Ben buradan sayın Arınç’a soruyorum. Siz iyi niyetle geldiğinizde, Hocaefendi ile ilgili bir dosya veriliyor. Bu nasıl bir iştir? Bunu açıklamaları gerekiyor.” diye konuştu.

“HAKAN FİDAN HOCAEFENDİ İLE NE GÖRÜŞTÜ?”

“16 Mayıs'tan sonra Hocaefendi ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan Pensilvanya’da görüştü.” açıklamasında bulunan Karaca, “Bunu ilk defa buradan açıklıyorum. Bu, siyasi çevrelerde sayın Fidan’ın Hocaefendiyi ziyaret ettiği konuşuluyordu. Peki siz hangi gerekçe ile Hocaefendi’yi ziyarete gittiniz? 16 Mayıs’ta en kapsamlı diye bir dosya teslim edeceksin, arkadan gidip Hocaefendi ile görüşme yapacaksınız. Hakan Fidan’a sormak lazım, neden Hocaefendiyi ziyaret ettin? Bu nasıl bir iştir? Kim kime kumpas kuruyor, nasıl bir algı oluşturuluyor. Bir yerde kalemi kıracaksınız, boğazına ipi geçireceksiniz, bunun için bir takım algı yönetimleri yapacaksınız. Arkadan bu insanı hiçbir şey yokmuş gibi ziyaret edeceksiniz. 2004 yılındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararları ne ise 2014 son MGK’da da gelinen noktada, bu süreçte hizmetle alakalı ciddi bir çalışma yapılmış. Tenkil ruhuyla toptan hizmeti bitirmek için adım adım gidilmiş.” şeklinde konuştu..

"ASIL SAF OLANLAR, SAFLARI DAHA DA SIKLAŞANLAR HİZMETTEKİ ADANMIŞLAR"

Sürekli ‘7 Şubat’ şeklinde bir sürü fırtınaların koparıldığını hatırlatan Karaca, gerçekleşen görüşmeye dikkat çekip, bir algı oyunu oynandığı üzerinde durdu ve “Asıl saf olanlar, safları daha da sıklaşanlar hizmetteki adanmışlar” diyerek şunları söyledi:

“Şimdi insan sormaz mı? Sen 16 Mayıs’ta bir dosya teslim edeceksin, ‘en kapsamlı bugüne kadar’ diyeceksin, arkadan da gideceksin Hocaefendi’yle bir görüşme yapacaksınız. Bu nasıl bir iştir? Kim kime kumpas kuruyor, nasıl bir algı oluşturuluyor. Demek ki biz bunu anlıyoruz; Asıl saf olanlar, safları daha da sıklaşanlar hizmetteki adanmışlar. Çünkü hiçbir siyasi beklentimiz yok. Hizmetteki hiçbir insanın siyasi beklentisi yok. Sadece Allah rızası için insanlığa hizmet etme gayesi ve düşüncesinden başka bir talepleri olmayan insanlar. Burada iki şey öne çıkıyor. Bir; sizi bitirmeye çalışıyorlar ve bunun için ta Amerika’ya kadar gitmişler. Orada kapsamlı bir dosya veriliyor. Ama benim sayın Bülent Arınç’ın iyi niyetinden şüphem yok. Hocaefendi’yle 40 yıllık dostluğuna isitnaden gelip ziyaret ediyor ve Başbakan’da onu gönderip 'git emirlerini al' diyor. Burada birbiri ardına ciddi kumpaslar var."

“GÖRÜŞMENİN İÇERİĞİNİ HAKAN FİDAN’A SORMAK LAZIM”

Hakan Fidan görüşmesinin içeriğinin sorulması üzerine Hidayet Karaca, “Onu Hakan Fidan’a sormak lazım. Neden Hocaefendi’yi ziyaret ediyorsun. Herhalde, verdiği dosyanın içeriğinde ne var ne yok bir de gideyim gözümle mi göreyim diyor! Ondan önce de görüşmüş. Yani bu yapılabilir mi? Siz bir yerde bütün ipleri kıracaksınız, insanın kalemini kıracaksınız, boğazına ipi geçireceksiniz, bunun için bir takım algı yönetimleri yapacaksınız. Arkadan bu insanı hiçbir şey yokmuş gibi ziyaret edeceksiniz. Ben şunu söylüyorum; 2004 yılındaki MGK kararları neyse, 2014’te son MGK’da gelinen nokta da bu süreçte hizmetle alakalı ciddi bir çalışma yapılmış. Yani tenkil ruhuyla toptan Hizmet’i bitirmeye adım adım gidilmiş." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar