Onbaşı Süleyman Budak'ın cenazesi kaldırıldı

Van'da PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Süleyman Budak'ın cenazesi, memleketi Elazığ'da toprağa verildi

Google Haberlere Abone ol
Onbaşı Süleyman Budak'ın cenazesi kaldırıldı
Van'ın Çaldıran ilçesinin Tendürek Dağı bölgesinde şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Süleyman Budak'ın cenazesi, memleketi Elazığ'da son yoluculuğuna uğurlandı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, meslektaşlarının omuzlarında cenaze namazının kılınacağı İzzetpaşa Camisi'ne getirildi.

Şehit babası Veysel Budak ve kardeşleri cenaze töreni boyunca gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin ailesi, "Gözün aydın anam, gardaşım şehit oldu" yazılı döviz taşıdı. Şehit Budak'ın 2 yaşındaki oğlu Veysel Ali Budak ise askeri üniforma ile tören alanında yer aldı.

Cenaze törenine sırtına astığı Türk bayrağı ile katılan baba Budak, "Bütün oğullarım vatana feda olsun, vatan sağolsun." diyerek terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

Şehidin kardeşi Cemil Budak, kardeşinin vatan için şehit düştüğünü, gerekirse kendisinin de vatan için şehit düşeceğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Görüyorsunuz Kurban Bayramı...Kardeşim vatana kurban olsun. Ben de kardeşime kurban olayım. Tek bayrak, tek millet, tek devlet. İnşallah son şehit. Onlar zannetti ki bizim ocağımız söndü, sönmedi. Ciğerimiz yanmıyor. Anamız, babamız, kardeşlerimiz mutlu olsun. Ben de tüm ülkeye feda olayım. İntikamını alsınlar."

"Dimdik ayaktayız"

Şehidin kardeşi Aydın Budak ise 6 kardeş olduklarını anımsattı.

Bütün herkesin kardeş olduğuna vurgu yapan Budak, şunları söyledi:

"Gerektiği her yerde, ihtiyaç olan her yerde varım, bugün de varım, her zaman da varım. Allah ömür verdikçe, her zaman varım. Hepimiz bu vatana kurban oluruz. Kardeşim gibi biz de varız. Hiç üzülmüyoruz. Dimdik ayaktayız. Memleket için bir ölür bin diriliriz, bir ölür 80 milyon diriliriz. Kardeşim inşallah memleketin son şehidi olsun."

İl Müftüsü Peyami Güngör'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı bir süre tören mangası eşliğinde top arabasında taşındı.

Bu esnada şehidin bir yakını, kucağına aldığı şehidin 2 yaşındaki oğlu Veysel Ali Budak'ı tabutun başına getirerek, "Babanı sev." diyerek gözyaşı döktü.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ve Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, koluna girdikleri baba Veysel Budak ile bir süre yürüdü.

Şehidin naaşı götürüldüğü Salkaya köyüne bağlı Yılangeçiren mezrasında toprağa verildi.

Törene, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, il protokolü ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Yorumlar