OMV, Kozluk'ta Anadolu Öğretmen Lisesi inşa ediyor

Uluslararası petrol ve gaz şirketi OMV tarafından Samsun’un Kozluk beldesinde yaptırılan OMV Anadolu Öğretmen Lisesi’nin temeli törenle atıldı.

Google Haberlere Abone ol
OMV, Kozluk'ta Anadolu Öğretmen Lisesi inşa ediyor

Uluslararası petrol ve gaz şirketi OMV tarafından Samsun’un Kozluk beldesinde yaptırılan OMV Anadolu Öğretmen Lisesi’nin temeli törenle atıldı. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da katıldı.

Kozluk OMV Anadolu Öğretmen Lisesi, bölgenin ilk yatılı öğretmen lisesi olma özelliği taşıyor. Okul, 480 öğrenci kapasiteli, 16 sınıf 360 öğrenci kapasiteli bir yatakhane, kapalı spor salonu ve lojman birimleri yer alacak. Programda OMV Samsun Elektrik Üretim Sanayi Ticaret Genel Müdürü Korkut Öztürkmen, "OMV ülkemizin artan enerji talebi karşısında Kozluk’ta 600 milyon euro tutarında bir yatırımla, OMV Samsun Elektrik Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’ni hayata geçirdi. OMV bünyesindeki ve Türkiye’deki en verimli elektrik tesislerinden bir tanesi olan bu santral, yılda yaklaşık 6 milyar dolar kilo wat elektrik üreterek bölgenin ve ülkenin elektrik enerji tedarikine büyük katkı sağlayacaktadır. OMV Samsun Elektrik Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali, ülkemizin en verimli ve en çevre dostudur." şeklinde konuştu.

OKULUN ARSASINI KOZLUK BELEDİYESİ BAŞKANI BAĞIŞLADI

Okul binasının arsasını bağış yapan Kozluk Belediye Başkanı Şenol Kul "Bugün burası Kozluk için çok anlamlı bir gündür. İnsanları geleceğe taşıyan eğitimdir. Eğitimin önemi o kadar büyüktür ki, eğitimli toplumları yönetmek kolay ama eğitimli toplumları köleleştirmek imkansızdır. Ben hayalleri olan birisiyim, ama hayalperest değilim. Biz dava insanlarıyız. Bu dava içerisinde toplum için halkımız için her şeyi yapmaya hazırız. 2009 yılında Kozluk’a belediye başkanı olduğumda en önemli hayallerimden birisi Kozluk’u yaşanabilir, Avrupa standartlarında bir yer yapmaktı. Sloganımız o zaman “köyden başlayan gelişme, hedef şehirleşme” idi. Bugün Kozluk’a yapılan yardımlar, yaklaşık okula da sayarsak 45 milyondur. Plan ve proje içerisinde yaptığımız işlerimizde hep şu düsturu unutmadık. 1 yıl sonrasını düşünüyorsanız pirinç ekin, 10 yıl sonrasını düşünüyorsanız ağaç dikin, 100 yıl sonrasını düşünüyorsanız insanları eğitin. Bu yoldan yürüyerek işlerimizi yaptık. Burada gençlerimizi geleceğe taşımanın temelleri atılıyor. Bu çorbanın suyunda arsa sahibi olarak benim de katkım olduğu için çok mutluyum. Özellikle de arsam üzerine eğitim yuvası inşaa edildiği için daha da mutluyum." şeklinde konuştu.

OMV Petrol Ofisi A.Ş. ve OMV Gaz ve Enerji Holding A.Ş. İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Gülsüm Azeri OMV’nin şimdiye kadar Samsun bölgesinde başta eğitim ve gençliğe yapılan projeler olmak üzere birçok farklı sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiğini söyledi. Azeri, "Bunların en önemlisi olan Kozluk OMV Anadolu Öğretmen Lisesi’nin hem Samsun’a, hem bölgeye ve hem de ülkeye kazandırdığı en önemli değerdir." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da ülkedeki yatırımlara değindi. Bakan Kılıç en önemli yatırım ise eğitime ve gençliğe yapılan yatırımların olduğunu belirterek, OMV’yi bu yönde bir eğitim yuvası kazandırmasından dolayı tebrik etti. Bakan Kılıç ve OMV yetkilileri temsili tuğlalar ile temel atma töreninde açılış yaptı.
CİHAN

Yorumlar