Omuz omuza savaştığı komutanı, ‘şehit evi’ni açtı

24 Nisan 2012’de Bingöl'ün Genç ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada 28 yaşındayken şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kemal Özdoğan’ın baba ocağının bir odası ‘şehit evi’ olarak düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Omuz omuza savaştığı komutanı, ‘şehit evi’ni açtı

24 Nisan 2012’de Bingöl'ün Genç ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada 28 yaşındayken şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kemal Özdoğan’ın baba ocağının bir odası ‘şehit evi’ olarak düzenlendi. Şehit Evi, Özdoğan’ın şahadetinin 2. yıl dönümünde aynı çatışmada yer alan komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu’nun katıldığı törenle açıldı.

Adana Jandarma Bölge Komutanlığı’nın şehitlerin aziz hatıralarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak maksadıyla komutanlığa bağlı 8 ilde başlattığı ‘Şehit Evi Projesi' kapsamındaki 5. Şehit Evi, Elbistan’da 2 yıl önce şehit olan Uzman Çavuş Kemal Özdoğan için açıldı. Uzman Çavuş Özdoğan’a ait kıyafetler, kullandığı malzemeler, aldığı takdirnameler, belgeler ve şahadet belgesi gibi birçok eşyanın bulunduğu Şehit Evi'nin açılışı ve şahadet günü dolayısıyla ilk tören Şehit Uzman Çavuş Kemal Özdoğan’ın kabri başında düzenlendi. Burada Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Dua sonrasında şehidin kabrinin başına gelen Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve o dönemde komutanı olduğu şehidi selamladı ve mezarını suladı. Dua ve hatim programının ardından mezarlıkta yemek ikramında bulunuldu.

Buradaki programın ardından şehidin Yeşilyurt Mahallesi’ndeki baba ocağına geçildi. Burada, Şehit Uzman Çavuş Kemal Özdoğan için hazırlanan ‘Şehit Evi’nin’ açılışı gerçekleştirildi. Şehit babası İsa ve annesi Saniye Özdoğan ile aile üyeleri, ‘Şehit Evi’nin açılışında gözyaşlarını zor tutarken duygusal anlar yaşandı. Adana Jandarma Bölge Komutanı Hamza Celepoğlu, açılışın ardından şehit babası İsa Özdoğan ve annesi Saniye Özdoğan’a madalya ve plaket takdim etti. Daha sonra aile fertleriyle bir süre sohbet eden Tuğgeneral Celeoğlu, 2 yıl önce yaşanan aynı çatışmada Uzman Çavuş Kemal Özdoğan’la birlikte şehit olan geçici köy korucularının yakınlarıyla da bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Burada aileyle sohbet eden Tuğgeneral Celepoğlu, Şehit Uzman Çavuş Özdoğan’ın şehit olarak tüm Türk milletinin evladı haline geldiğini söyledi.

Tuğgeneral Celepoğlu şunları söyledi: “Aziz vatanımızın kan ve gözyaşı ile kazanılmış kutsal toprakları ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını seve seve feda ederek, insanlık aleminin en yüksek mertebesi olan şehitlik mertebesine ulaşan evladımız Şehit Uzman Çavuş Kemal Özdoğan’ı şahadetinin 2. yılında rahmet ve minnetle anıyoruz. Sizler, aziz şehidimizin yüce milletimize ve bizlere bıraktığı emanetlersiniz. Şehidimizin yerini ve yokluğunu dolduramasak da her zaman yanınızda ve hizmetinizde olduğumuzu ifade ederek, size yardımcı olmanın TSK mensupları olarak bizlerin insani, mesleki ve silah arkadaşlığından gelen vefa borcu ve ödevi olduğunu yeniden sizlerle paylaşmak istiyorum.”

Tuğgeneral Celepoğlu, şehitlerin aziz hatırasını yaşatmak amacıyla hayata geçirilen uygulama ile Kahramanmaraş’ta açılan ‘şehit evi’ sayısının 2 olduğunu belirterek, "Adana Jandarma Bölge Komutanlığı’na bağlı 8 ilimizde şehitlerimizin aziz hatıraları yaşasın diye böyle bir uygulama başlattık. Bu konuda anne-babanın isteği bizim için çok önemlidir. Bu hem bizlere hem de gelecek nesillere ders olsun, unutulmasın diye şehitlerimizin kullandıkları malzemelerinden oluşan bir köşe yapıyoruz. Bazen bir köşe bazen de bir oda olarak şehit evi yapıyoruz. Bu 5. şehit evimiz oldu. Dileğimiz öğrencilerin buraya gelip bu devletin bu milletin kolay kurulmadığını görsünler.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar