OMÜ’DE veterinerlik mesleğinde “etik kuralları” konuşuldu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi’nde “IV. Ulusal Veteriner Hekimliği Tarihi ve Mesleki Etik” konulu sempozyum düzenlendi.OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde OMÜ Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim...

Google Haberlere Abone ol
OMÜ’DE veterinerlik mesleğinde “etik kuralları” konuşuldu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi’nde “IV. Ulusal Veteriner Hekimliği Tarihi ve Mesleki Etik” konulu sempozyum düzenlendi.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde OMÜ Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı ile Veteriner Hekimliği Tarihi ve Mesleki Etik Derneği işbirliğiyle düzenlenen sempozyuma; Veteriner Hekimliği Tarihi ve Mesleki Etik Derneği (VHTMED) Başkanı Prof. Dr. Halis Yerlikaya, Samsun-Sinop Bölgesel Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mahmut Çetinkaya, OMÜ Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Yarım, Amerika Birleşik Devletlerinden Prof. Dr. Bernard Rollin, meslek odası temsilcileri, veterinerler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan VHTMED Başkanı Prof. Dr. Halis Yerlikaya, iki gün sürecek olan sempozyumda 2 çağrılı konferans,1 seminer, 32 sözlü bildiri ve 12 poster sunulacağını söyledi.

Samsun-Sinop Bölgesel Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mahmut Çetinkaya yaptığı konuşmada, “İnsanlık tarihi boyunca en çok uğraşılan problemler; ahlak, vicdan, iyilik ve adalet kavramını temel alan etik sorunlardır. Sağlık sektörünün canlılarla uğraştığı düşünülürse, bunun önemi daha iyi kavranır. Etik karar verme sürecinin, doğru işleyen aşamaları olmalıdır. Etik değerlere bağlı çalışılması, mevzuata hakim olunması, okuldan sonra meslek içi eğitimlere ağırlık verilmesi ve tüm meslektaşlarımızın bu yönlerde kendini geliştirmesi çok önemlidir.” dedi.

Daha sonra söz alan OMÜ Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Yarım ise OMÜ Veteriner Fakültesi’nin 17 yıllık tarihine ilişkin bilgi verdi.

Prof. Dr. Emre Dölen’in, “Yüzyıl Önce Kartpostallarla Karadeniz Kıyılarında bir Gezinti” başlıklı fotoğraf sunumunun ardından, “Veterinerlik mesleğinde etik kavramı”nın ele alındığı oturuma geçildi. Başkanlığını, Veteriner Hekimliği Tarihi ve Mesleki Etik Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Ferruh Dinçer’in yaptığı oturumda, Amerika Birleşik Devletlerinden Prof. Dr. Bernard Rollin veteriner mesleğinin uygulanması aşamasında dünya ülkelerinde görülen etik sorunlardan ve bunun için üretilen çözüm yollarından bahsetti.

CİHAN

Yorumlar