OMÜÇEM'de Yaz Okulu'nu tamamlayan öğrenciler sertifikalarını aldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜÇEM), Deneylerle Fen Bilimleri Yaz Okulu'nu tamamlayan öğrenciler sertifikalarını aldı.OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan törene OMÜÇEM Müdürü...

Google Haberlere Abone ol
OMÜÇEM'de Yaz Okulu'nu tamamlayan öğrenciler sertifikalarını aldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜÇEM), Deneylerle Fen Bilimleri Yaz Okulu'nu tamamlayan öğrenciler sertifikalarını aldı.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan törene OMÜÇEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Gelen, OMÜ Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sönmez Pamuk, OMÜ Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalından Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ergun, öğretmenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını Deneylerle Fen Bilimleri Yaz Okulu'na katılan öğrenci Yüksel Eren Şen yaptı. Şen, 5 gün boyunca süren eğitimin çok eğlenceli geçtiğini söylerken, “Biz bu etkinlikte hem eğlendik hem öğrendik. Neler mi öğrendik? Mikroskop kullanmayı, DNA çıkarmayı, parmak izi bulmayı, elektro mıknatıs yapmayı, jelibondan yapıştırıcı yapmayı, yaprak ve böcekleri incelemeyi hatta en ilginci; suyun üzerinde koşulabileceğini öğrendik. Çocuk Üniversitesinde aldığımız bu eğitim geleceğimizi yönlendirme adına, fen bilgisi dersini daha iyi anlama-öğrenme ve sevme adına bize çok yardımcı oldu” dedi.

“HEDEFİMİZ ÇOCUKTA ‘BEN BUNU YAPABİLİRİM’ DUYGUSUNU GELİŞTİRMEKTİ”

Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalından Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ergun öğrencilerin 5 günlük eğitim sürecinden bahsederken, “Bizim asıl hedefimiz, fen bilimleri derslerinin zor olduğuna dair oluşan ön yargıyı yok etmekti. İkinci hedefimiz ise çocukta ‘ben bunu yapabilirim’ duygusunu geliştirmekti. Siz velilere de tavsiyem; çocuklarınıza burada öğrendikleri şeyleri evde uygulama konusunda fırsat verin, yaratıcılığının ve keşfetme yönünün gelişmesine destek olun.” diye konuştu.

OMÜÇEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Gelen ise bir yıldır sürdürdükleri faaliyetleriyle ilgili bilgi verirken, Avrupa’da 100’ü aşkın yerde Çocuk Üniversitesi bulunduğunu söyledi. Türkiye’de ise Çocuk Üniversitesinin, İstanbul ve Ankara Üniversiteleri tarafından etkin bir şekilde uygulandığını belirten Gelen, “Biz etkinliği kabul edilmiş olan üçüncü üniversite olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu bir sene içinde yirmiye yakın program açtık. TÜBİTAK Proje Yazma Eğitimi, Ebru Sanatı, Temel Web Tasarımı, Fen Bilimleri ile Tanışma Okulu, Deneylerle Fen Bilimleri Okulu, Santranç Öğreniyorum, Yan Flüt, Tenis, Çocuk Korosu, Aktif İngilizce, Kort Tenisi, Masa Tenisi bunlardan bazıları. Çünkü bizim için önemli olan iki şey var; 1.’si kalite, 2.’si ise çocuklarımızın geleceği. Bunu velilerin de aynı oranda önemsediğini biliyorum. İşte bu yüzden ilerideki günlerde OMÜ Çocuk Üniversitesi gelişerek büyüyecek ve çalışmalarını daha farklı alanlara da yoğunlaştıracaktır. Özellikle ekip olarak tüm OMÜÇEM çalışanlarına ve emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Deneylerle Fen Bilimleri Yaz Okulunu başarıyla tamamlayan 13 öğrenciye Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ergun tarafından sertifikaları verildi. Aynı zamanda yaz okulunda öğrenci asistanları olarak gönüllü katılımda bulunan OMÜ Fen Bilgisi Öğretmenliği son sınıf öğrencileri de sertifikalarını OMÜÇEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Gelen ve UZEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sönmez Pamuk’un elinden aldı. CİHAN

Yorumlar