OMÜ Tıp Fakültesi öğrencileri bilimsel bildiri dalında birincilik aldı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, bilimsel sözel bildiri, özgün araştırma alanında birincilik ödülü aldı.

Google Haberlere Abone ol
OMÜ Tıp Fakültesi öğrencileri bilimsel bildiri dalında birincilik aldı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, bilimsel sözel bildiri, özgün araştırma alanında birincilik ödülü aldı.

Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen ve 70 farklı tıp fakültesinden bin 110 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen '5. Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi'nde, OMÜ Tıp Fakültesi öğrencileri aldıkları başarı ile kongreye damga vurdu. OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, tıp eğitiminin henüz başında olan öğrencilerin, yoğun emek ve çabaları sonucu elde ettikleri bilimsel başarıdan dolayı gurur duyduğunu belirterek, öğrencileri ve proje danışmanlarını kutladı. OMÜ Tıp Fakültesi'nin, tıp eğitimi alanında öncü çalışmalara imza attığını kaydeden Dekan Şahinoğlu, söz konusu başarının da önceki çalışmaların bir sonucu olarak değerlendirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Çalışma danışmanı Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih İlkaya da tıp eğitiminde öğrenci merkezli yaklaşımın esas olduğunu, bu nedenle öğrencilerin bilimsel çalışma yapma basamaklarını bizzat deneyimleyerek öğrenmesinin önemli olduğunu belirtti. Yapılan deneysel araştırma çalışmalarının, insan sağlığının korunması ve yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilmesi açısından önemli olduğunu hatırlatan İlkaya, öğrencilere bilimsel çalışma yapma arzusunun tıp fakültesi yıllarında kazandırılmasının yararlı olacağını ifade etti. Fatih İlkaya, “Uluslararası kongrelerde elde edilen bu tip başarılar, öğrencilerin çalışma ve öğrenme isteğini artıracak ve gelecekte ülkemizin bilimsel gelişme düzeyini yükseltecektir.” diye konuştu.

Bilimsel çalışma grubunda yer alan öğrenciler; Duygu Coşkun, Merve Soylu, Merve Deniz Başkaya, Samira Ataei, Saliha Sümeyye Görüşük, Fatma Ay, Hasan Güzel, 'Ginseng Ekstraktının Kolorektal Distansiyonla İndüklenen Viseral Ağrı Modelinde Analjezik Etkisinin Araştırılması' adlı deneysel araştırmayı tamamlayarak, insan sağlığının korunmasına yönelik yeni bilimsel çalışmalar yapmak istediklerini belirtti. Öğrenciler; bilimsel çalışma ortamının sağlanmasında önemli rol oynayan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yüksel Kesim ve Proje Danışmanı Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih İlkaya’ya teşekkür etti.
CİHAN

Yorumlar