OMÜ, Novi Pazar Üniversitesi'yle işbirliği anlaşması imzaladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sırbistan’ındaki Sancak Bölgesi Uluslararası Novi Pazar Üniversitesi ile eğitimde ikili işbirliği anlaşması imzaladı. OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç...

Google Haberlere Abone ol
OMÜ, Novi Pazar Üniversitesi'yle işbirliği anlaşması imzaladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sırbistan’ındaki Sancak Bölgesi Uluslararası Novi Pazar Üniversitesi ile eğitimde ikili işbirliği anlaşması imzaladı.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve öğretim görevlisi İsmail Hodziç, Sırbistan’ın Sancak Bölgesi Uluslararası Novi Pazar Üniversitesi ile eğitimde işbirliği yapmak, Mevlana protokolleri imzalamak ve ortaklaşa yapılabilecek projelerle ilgili görüşmek amacıyla bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

OMÜ heyeti, Uluslararası Novi Pazar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suad Beçiroviç’i makamında ziyaret etti.

Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Amela Lukaç’ın da hazır bulunduğu ziyaret oldukça sıcak geçti. Görüşmede, Rektör Prof. Dr. Suad Beçiroviç geçtiğimiz yıl OMÜ’de düzenlenmiş olan yaz kursuna katılan öğrencileri adına Rektör Akan’a teşekkür etti. OMÜ Türkçe Yaz Kursu’ndan son derece memnun kaldıklarını ifade eden Rektör Beçiroviç, bu yıl da OMÜ’ye öğrenci göndermek istediklerini vurguladı. Rektör Akan da Rektör Beçiroviç’e göstermiş oldukları misafirperverlik dolayısıyla teşekkür etti.

EĞİTİM KÖPRÜLERİ KURMALIYIZ

Ziyaretin son gününde OMÜ heyeti, Uluslararası Novi Pazar Üniversitesi’nin kuruluş yıldönümü kutlamalarına ve mezuniyet törenine katıldı. OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan törende yaptığı konuşmada üniversiteler arasında kurulacak eğitim işbirliklerinin önemine değindi. Rektör Akan, “Her dönemin ihtiyaçları farklıdır. Geçmiş dönemde Mostar için ihtiyaç olan köprüydü ve onu devletimiz yaptı. Bu dönemde ihtiyaç olan eğitim köprüleridir. Üniversite olarak bizler eğitim köprüleri kurmalıyız. Onun için bugün sizinle birlikteyiz ve ikili işbirliği protokolleri imzalıyoruz.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar