OMÜ Mimarlık Fakültesi dünyaya açılıyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Mimarlık Fakültesi'nde İngilizce Mimarlık Lisans Programı ile dünyaya açılıyor.

Google Haberlere Abone ol
OMÜ Mimarlık Fakültesi dünyaya açılıyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Mimarlık Fakültesi'nde İngilizce Mimarlık Lisans Programı ile dünyaya açılıyor. Mimarlık Fakültesi yönetiminin, ‘sürdürülebilir mimarlık ve eğitimi’ ilkesi ve ‘uluslararası ve disiplinler arası eğitim’ vizyonu paralelinde, güz dönemi başından beri devam eden girişim ve çabaları sonucunda, İngilizce Mimarlık Lisans Programı yürürlüğe hazır hale getirildi.

İngilizce Mimarlık Lisans Programı kapsamında görev yapmak üzere, Amerika Birleşik Devletleri’nin saygın üniversitelerinde mimarlık disiplininin çeşitli alanlarında eğitim ve öğreticilik deneyimi olan dört yabancı öğretim üyesi ile anlaşma sağlandı. Yakın gelecekte yeni eklemelerin olabileceği bu sözleşmeli yabancı öğretim üyeleri dışında, farklı ülkelerden mimarlık alanında saygın yeri olan iki öğretim üyesi mimarın, dönem içi ziyaretler kapsamında lisans, İngilizce yüksek lisans ve doktora programlarında ders vermesi için düzenlemeler yapılmaya devam ediliyor.

ÜNLÜ TÜRK MİMARLARI DA OMÜ’DE DERS VERECEK

OMÜ Mimarlık Fakültesi tarafından yapılan planlamalar kapsamında ünlü bir Türk mimarı yarı zamanlı olarak Samsun’a gelerek eğitime katkıda bulunacak. Ayrıca yurtiçinden nitelikli ve deneyimli öğretim üyelerinin de Nisan ayında Mimarlık Bölümü kadrosuna eklenmesi bekleniyor.

OMÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay, uluslararasılaşmayı ve niteliği ön plana alan Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin henüz çok ‘genç’ olan Mimarlık Fakültesinin kısa süre içinde yalnız Türkiye’den gelen öğrenciler için değil, farklı ülkelerden gelecek olan öğrenciler için de bir çekim noktası haline geleceğine dikkat çekti. Prof. Dr. Oktay, "Kuşkusuz, Türkçe programımızda eğitim görmekte olan öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız da bu gelişmelerden çeşitli etkinlikler ve yansımalar aracılığıyla yararlanacaklardır. 2014-2015 akademik yılı, yeni binasına yerleşmesini de tamamlayacak olan fakültemiz için bambaşka bir yıl olacaktır.” dedi. CİHAN

Yorumlar