OMÜ Çocuk Üniversitesi etkinlikleriyle begeni topluyor

2011 yılında resmi olarak kurulan ve altyapı çalışması halen devam eden Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çocuk Üniversitesi etkinlik ve başarılarıyla hem çocukların hemde ailelerinin beğenisini kazanıyor.    OMÜ Çocuk...

Google Haberlere Abone ol
OMÜ Çocuk Üniversitesi etkinlikleriyle begeni topluyor

2011 yılında resmi olarak kurulan ve altyapı çalışması halen devam eden Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çocuk Üniversitesi etkinlik ve başarılarıyla hem çocukların hemde ailelerinin beğenisini kazanıyor.

    OMÜ Çocuk Üniversitesi gerçekleştirdiği etkinliklerden 2 tanesini daha bitirmenin ve katılımcılara sertifika vermenin onurunu yaşadı. OMÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen sertifika törenine Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, OMU Çocuk Üniversitesi Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Gelen, akademisyenler, çalışanlar, öğrenciler ve veliler katıldı. Törende 'Kort Tenisi' etkinliği ile ilgili görsel sunumun yanında, aktif İngilizce eğitimine katılan öğrencilerin İngilizce dramaları sunuldu.

    OMÜ Çocuk Üniversitesi’nin bir yıl içerisinde 18 etkinlik planladığını bunlardan 9 tanesini gerçekleştirdiklerini belirten İsmail Gelen, "119 katılımcı öğrenciye sertifika verdik. Ayrıca çeşitli etkinlik ve kursların, doğrudan doğruya üniversite öğretim elemanları tarafından ve üniversitenin mekânları içerisinde verildi. Çocuk dediğimizde ilk aklımıza gelen; merak, gelecek, heyecan, oyun, istek, samimiyet ve yaratıcılık gibi kavramlardır. Üniversite dediğimizde ise; eğitim, araştırma ve uygulama kavramları akla gelmektedir. Dolayısıyla OMÜ Çocuk Üniversitesi tam da, bu iki kavramın birleşimiyle oluşan etkinlikleri planlamakta ve uygulamaktadır." dedi.

    Sertifika öncesi kısa bir konuşma yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ise yapılan etkinlik ve sunumlardan çok etkilendiğini, “keşke bitmese” diye düşündüğünü belirtti. OMU Çocuk Üniversitesi’nin çok kısa bir zaman dilimi içerisinde çok güçlü ve değerli etkinlikler gerçekleştirdiğini kaydeden Leblebicioğlu, OMÜ Rektörlüğü olarak desteklerinin devam edeceğini söyledi. Törenin sonunda katılımcılara sertifikaları sunuldu ve hep birlikte toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. CİHAN

Yorumlar