OMÜ Bafra Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni yapıldı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni Ali Kale Turistlik Tesisleri’nde yapıldı.Törene Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, OMÜ Rektör Vekili Mahmut Aydın, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Şevket Aşçı...

Google Haberlere Abone ol
OMÜ Bafra Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni yapıldı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni Ali Kale Turistlik Tesisleri’nde yapıldı.Törene Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, OMÜ Rektör Vekili Mahmut Aydın, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Şevket Aşçı Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Bafra Meslek Yüksekokul Müdürü Ali Kemal Ayan, öğretim üyeleri ve öğrenci velileri katıldı.

Bafra Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kemal Ayan, yaptığı konuşmada, On Dokuz Mayıs Üniversitesi Bafra Meslek Yüksek Okulu'nun 1992 yılından bu zamana Bafra’ya hizmet ettiğini ve bu hizmet çalışmasının 1994 yılında ilk meyvelerini vermeye başladığını söyledi. 1994 yılından beri 3 bin 86 öğrenci mezun edildiğini belirten Ayan, bugün ise toplam 709 öğrencileri olduğunu, 2013-2014 eğitim öğretim yılında 205 öğrenci mezun ettiklerini belirtti. Prof. Ayan, "Saygıdeğer velilerimiz bu vatana ahlaklı, saygılı gençler yetiştirdiğiniz için ve sevgili öğrenciler siz de mezun olduğunuz için sizleri kutlar, yeni yaşamınızda sağlıklı yıllar dilerim. Katılan herkese teşekkür ederim.’’ dedi.

Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ise şunları söyledi: ‘’Bugün 2 yıllık süreci tamamlayan kardeşlerimiz mezun oluyorlar. Ben de bir baba olarak üniversitede öğrenci okutuyorum ve bu heyecanı, mutluluğu biliyorum. Çocuğunuzun üniversitede okuması ve oradan hayata atılması çok güzel bir duygudur ve bu her anne babayı mutlu eder. Ben özellikle velilerimizi tebrik ediyorum ve bu çocuklarımızı yetiştiren hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle törenin hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve gençlerimizi kutluyorum.’’

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise ‘’Baframıza dışarıdan gelen misafirlerimizin burada olması ve onları burada görüp ağırlamak gerçekten bizi mutlu etti. Bu çocuklarımızın yetişmesinde emek veren bütün hocalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bütün mezun olan öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum. Onlara hayırlı uzun ömürler ve bundan sonraki yaşantılarında başarılar diliyorum.’’ diye konuştu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Aydın ise şunları söyledi: ’’Bugün burada 2013-2014 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni için toplanmış bulunmaktayız. Ben öğrencilerime şunu söylemek istiyorum, öğrencilik gerçekten keyifli bir meslek fakat bu keyifli mesleğin sonuna geldiniz. Artık anne ve babalarınızın desteği ile hayatınızı devam ettirmeniz söz konusu değil. Bundan sonra hayatı devam ettirmek sizin elinizde, artık ayaklarınız üzerinde duracaksınız ve önce anne babanıza daha sonra etrafınıza son olarak da bu aziz millete hizmet etmeye çalışacaksınız. Size bu çıktığınız yeni yolda başarılar diliyorum ve Allah yar ve yardımcınız olsun.’’ diye ifade etti. Konuşmalar sonrası, okul derecesine giren öğrencilere plaketler ve ödülleri verildi. Tören, keplerin havaya atılması ile son buldu.

CİHAN

Yorumlar