OMÜ, 19 ülkede Uluslararası Öğrenci Sınavı yapacak

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 19 ülkede Uluslararası Öğrenci Sınavı (OMÜ YÖS) yapacak. 25 Mayıs pazar günü yapılacak olan sınavın sonuçlarını Türkiye’de bulunan; 30 vakıf üniversitesi, 66 devlet üniversitesi olmak üzere toplam...

Google Haberlere Abone ol
OMÜ, 19 ülkede Uluslararası Öğrenci Sınavı yapacak

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 19 ülkede Uluslararası Öğrenci Sınavı (OMÜ YÖS) yapacak. 25 Mayıs pazar günü yapılacak olan sınavın sonuçlarını Türkiye’de bulunan; 30 vakıf üniversitesi, 66 devlet üniversitesi olmak üzere toplam 96 üniversite öğrenci kabulünde baz alacak. Sınav, 19 ülkede 33 ayrı merkezde, 5 farklı dilde yapılacak.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak, Uluslararası Öğrenci Sınavı'nı bizzat başka ülkelerdeki öğrencilerin bulundukları yerlere giderek yaptıklarını aktaran Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, ''Başvuru sayısına göre OMÜ’deki hocalarımız o ülkelere gidiyor, sınavı gerçekleştirip geliyorlar. 19 ayrı ülkede gerçekleştireceğimiz “Uluslararası Öğrenci Sınavı”nı geçen seneye kadar 3 farklı dilde yapıyorduk. Bu yıl ise; Türkçe, Arapça, İngilizce, Fransızca ve Rusça olmak üzere 5 farklı dilde yapacağız. Bugün OMÜ’de 80 farklı ülkeden yaklaşık 1400’e yakın uluslararası öğrencimiz var. Bu sayı Türkiye için son derece önemli bir sayı. OMÜ olarak bu sayıyı artırabilmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.'' dedi.

"SAMSUN TAM BİR ÖĞRENCİ ŞEHRİDİR"

''Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasında sayılan ve kurulduğu günden bu yana, tam 39 yıldır, öğrenci merkezli bir eğitim veren Ondokuz Mayıs Üniversitesinde keyifli bir öğrencilik var.'' diyen Rektör Akan, Samsun’un tam bir öğrenci kenti olduğuna dikkat çekti. Prof. Akan, ''Samsun Türkiye’nin en güvenli şehirlerinden biridir. Ayrıca Samsun; eğitim için, öğrenciler için geniş olanaklara sahip, uluslararası havalimanı da olan bir şehirdir. Öğrencilerimiz burada barınma ya da ulaşım konusunda da sorun yaşamamaktadırlar. Üniversitemizin ana kampüsü içinde devlete ait 5 bin kişilik yurdun yanı sıra, kampüs dışında da devlet yurtları var. Samsun’da kiralar da oldukça ucuz. Kampüs içinde de öğrencilerin olimpik yüzme havuzundan mini golf sahasına kadar iyi vakit geçirebilecekleri alanlar ve aktiviteler var. Aileler gönül rahatlığıyla çocuklarını Samsun’a, Ondokuz Mayıs Üniversitesine gönderebilirler.'' diye konuştu.

"OMÜ YÖS, 25 MAYIS’TA YAPILACAK"

OMÜ Uluslararası Öğrenci Sınavı’na 6 bin 500 civarında öğrencinin başvurduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, 25 Mayıs tarihinde bütün merkezlerde aynı anda yapılacak sınavda öğrencilerin alacakları puanlarla Türkiye’deki 96 üniversiteye başvurabileceklerinin de altını çizdi.

Sınav yapılacak ülke ve şehirler şöyle: Türkiye’de: Samsun, İstanbul, Ankara, Erzurum, Afganistan’da: Kâbil, Mezar-ı Şerif, Almanya’da: Berlin, Hamburg, Dortmund, Münih, Stuttgart, Köln, Duisburg, Frankfurt, Azerbaycan’da: Bakü, Bangladeş’te: Dakka, Filipinler’de: Zamboanga, Fransa’da: Paris, Gana’da: Akra, Irak’ta: Erbil, İsviçre’de: Basel, Bern, Kazakistan’da: Astana, Alma Ata, Kenya’da: Nairobi, Kırgızistan’da: Bişkek, Kosova’da: Prizren, Nijerya’da: Abuja, Sudan’da: Hartum, Suudi Arabistan’da: Riyad, Cidde, Tacikistan’da: Duşanbe, Tayland’da: Bangkok

CİHAN

Yorumlar