Ombudsman Çakın: Annenin mutluluğu bütün milletin mutluluğudur

Kamu Denetçiliği Kurumu Kadın, Çocuk ve Engelli Ombudsmanı Serpil Çakın, ‘Anneler mutluysa bütün bir millet mutludur’ bakış açısıyla en büyük dileklerinin, mutluluğu bütün bir milletin mutluluğu, üzüntüsü, bütün bir milletin...

Google Haberlere Abone ol
Ombudsman Çakın: Annenin mutluluğu bütün milletin mutluluğudur

Kamu Denetçiliği Kurumu Kadın, Çocuk ve Engelli Ombudsmanı Serpil Çakın, ‘Anneler mutluysa bütün bir millet mutludur’ bakış açısıyla en büyük dileklerinin, mutluluğu bütün bir milletin mutluluğu, üzüntüsü, bütün bir milletin üzüntüsü olan anneleri üzen hiçbir olayın yaşanmaması olduğunu söyledi.

Anneler Günü için mesaj yayımlayan Ombudsman Serpil Çakın; anneleri, toplum hayatının çekirdeği, bütün güzelliklerin inşa edicisi olduğuna vurgu yaparak, “Annelik saçı, boyu, göz rengi gibi birçok özelliğiyle birbirinden ayrılan insanlığın en önemli ortak paydasıdır. Sevgi, hoşgörü, sabır, merhamet gibi sayamayacağımız daha nice güzelliklerin zirvesi de yine annedir.” dedi.

Çakın, dünyanın türlü sıkıntılarına göğüs geren anneler için her şeyden önemli olan varlığın hiç kuşkusuz ki çocukları olduğuna vurgu yaparak, fedakârlık kavramının cisimleşmiş hali olan annelerin hayattan tek isteğinin, varoluş sebebi olarak gördüğü tek şeyin çocuklarının mutluluğu olduğuna dikkat çekti.

"YALNIZ DEĞİLSİNİZ" MESAJI

Çocukların, anneleri için ne kadar kıymetli olduğunun bilincinde olan Kamu Denetçiliği Kurumu’nun, annelerimizin haklarını korumanın yanında, onların emaneti olan çocukların da haklarını aradığını, onlara sorunlar karşısında “Yalnız Değilsin” mesajıyla destek olduğuna işaret eden Serpil Çakın, şöyle devam etti:

“Kurumumuz bünyesinde oluşturulan Çocuk Ombudsmanlığı ile dünyadaki en kıymetli varlığımız olan çocuklarımızın, devlet kurumlarıyla yaşadığı bütün sorunların çözümü noktasında sesi oluyoruz. Bununla amacımız ise sizin mutluluğunuza hizmet etmek. Ve biz bunu başaracağımıza gönülden inanıyoruz. Bizler, Kamu Denetçiliği Kurumu (Ombudsmanlık) olarak, kurulduğumuz 29 Haziran 2012 tarihinden bu yana geçen kısa zamanda, bütün vatandaşlarımızın her birinin birer evlat; onların incinmemesi, haksızlığa uğramaması için çırpınan birer anneleri olduğu şuuruyla çalıştık. Bundan sonra da bu şuurla çalışmalarımızı daha da artırarak devam ettireceğimizden hiç kuşkunuz olmasın.”

"ANNELERİMİZİ ÜZEN HİÇBİR OLAYIN YAŞANMAMASI"

Ombdusman Çakın, geçtiğimiz özellikle 1-2 aylık süreç içerisinde, Türkiye’de annelerin yüreğini yakan menfur olaylardan büyük üzüntü duyduklarını da ifade ederek, “Baş Ombudsman M. Nihat Ömeroğlu, sayın ombudsmanlarımız ve bütün kurum çalışanlarımız adına özellikle vurgulamak isterim. ‘Anneler mutluysa bütün bir millet mutludur’ bakış açısıyla en büyük dileğimiz, mutluluğu bütün bir milletin mutluluğu, üzüntüsü bütün bir milletin üzüntüsü olan annelerimizi üzen hiçbir olayın yaşanmaması! Bu temenni ile bütün anne ve anne adaylarımızın ‘Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.” diye ifade etti.

CİHAN

Yorumlar