Ölürken 'seni seviyorum' demiş

Bıçaklayan kocasına 'seni seviyorum' diyerek ölmüş

Google Haberlere Abone ol
Ölürken 'seni seviyorum' demiş

ADANA'da, kendisine tabancayla ateş edip yaralayan eşi 25 yaşındaki Sevtap Pala'yı sokak ortasında boğazından bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen bedensel engelli 32 yaşındaki Kadir Pala ile ona yardımcı olmakla suçlanan taksici 39 yaşındaki Levent Günaydın'ın yargılamasına başlandı.

Barlarda konsomatrislik yapan Sevtap Pala, 6 yıl önce Kadir Pala ile evlendi. Sağ ayağı protez olan Pala, iddiaya göre eşine devamlı şiddet uygulamaya başladı. Bir süre ayrı yaşayan Pala çifti, geçen yıl Yurt Mahallesi'nde ev kiralayıp tekrar bir araya geldi. Ancak olaydan, kısa süre önce yine araları açıldı. 24 Kasım 2013 gecesi telefonla görüşen çift, sabah saat 04.30'da konuşmak için sokakta buluştu. Kısa süre konuştuktan sonra tekrar aralarında tartışma çıkınca, Sevtap Pala çantasında taşıdığı ruhsatsız tabancasını çıkartıp eşinin belden aşağısına doğru rastgele ateş etmeye başladı. Tabancadaki 6 kurşunu da sıkan Sevtap Pala, kurşun bitince kaçmaya çalıştı. Eşinin açtığı ateş sonucu kollarından, bacağından ve kasık bölgesinden yaralanan Kadir Pala, yakalayıp yere yatırdığı eşine ekmek bıçağıyla vurmaya başladı. Sevtap Pala boğazından, sırtından ve elinden aldığı bıçak darbeleri sonucu olay yerinde öldü. Yaralı katil zanlısı da hastaneye kaldırıldı. Pala, tedavisinin ardından 3 Aralık 2013'te, onu olay yerine götürüp yardım ettiği öne sürülen ve ailece tanıştıkları taksici Levent Günaydın da 6 Aralık 2013'te tutuklandı.

SAVCI 24'ER YIL İSTEDİ

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, Kadir Pala ile taksici Levent Günaydın hakkında 'asli iştirak halinde tahrik altında kasten öldürme' suçundan 24'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Şüpheli kocanın sağ ayağında protez bulunduğuna da dikkat çekilen iddianamede, onu olay yerine götüren Levent Günaydın'ın da cinayete yardım ettiği ileri sürüldü.

ÖLÜRKEN 'SENİ SEVİYORUM' DEMİŞ

Sanıkların yargılamasına Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Eşiyle uzun süredir sorunlar yaşadıklarını ileri süren Kadir Pala ifadesinde şunları anlattı:

"Sürekli bana tehdit ve hakaret içerikli mesajlar atıyordu. Ben görüşmüyordum. Ayrıca boşanma davası açtığını da söyledi. Olay günü de kendisi arayıp, 'Görüşelim' dedi. Ben önce kabul etmedim. '6 yıldır evliyiz' deyince görüşmeyi kabul ettim. Beni tehdit ettiği için giderken yanıma bıçak aldım. Olay yerine vardığımda kapıda duruyordu. 3- 4 metre yaklaştım, bana ateş etti. Üzerime bir şarjör mermi sıktı. Geri geri kaçarken de düştü. Üzerimde taşıdığım bıçakla çeşitli yerlerinden vurdum. Ölürken de 'Seni seviyorum' diyerek öldü."

Levent Günaydın da, "Sevtap tabanca ile ateş etti. Kadir de bıçakla vurdu. Ben yapma dedim" diyerek kendini savundu.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Yorumlar