Ölümden dönen Suriyeli kaçaklar serbest bırakıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, kanundışı yollardan yurtdışına çıkmaya çalışan 16 kaçak göçmen yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Ölümden dönen Suriyeli kaçaklar serbest bırakıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, kanundışı yollardan yurtdışına çıkmaya çalışan 16 kaçak göçmen yakalandı. Ölümden dönen Suriyeliler, polis merkezinde yapılan işlemlerin ardından ellerinde can yelekleriyle serbest bırakıldı.

Dün gece meydana gelen olayda Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı ekipleri, Bitez beldesi açıklarında saat 03.45 sıralarında, içinde çok sayıda insanın bulunduğu 7 metre boyundaki fiber teknenin bozularak sürüklenmekte olduğu bilgisine ulaştı. Bunun üzerine yapılan çalışma sonucu arızalı halde sürüklenen teknede, Suriye uyruklu 16 kaçak bulunduğu tespit edildi. Herhangi bir can kaybı yaşanmadan kurtarılan kaçaklar, işlemlerinin ardından ellerinde can yelekleriyle serbest bırakıldı. Karakol çıkışında görüntülenen kaçaklar, Bodrum sokaklarında gözden kayboldu. Yunanistan'a kaçmak için her yolu deneyen göçmenler, çoğu zaman hayatını kaybediyor. Serbest bırakılan Suriyelilerin, daha önce de Yunanistan'a kaçma girişiminde bulunduğu ve yakalandıktan sonra tekrar serbest bırakıldığı öğrenildi.

Öte yandan sabah saatlerinde Yalıkavak'tan Kos Adası'na geçmeye çalışan 11 kaçak göçmenin de Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandığı öğrenildi. CİHAN

Yorumlar