Ölüm Sebepleri Mezar Taşlarındaki Figürlerde Gizli

Şanlıurfa kent mekezinde bulunan Bediüzzaman Mezarlığındaki mezar taşlarının üzerine çizilen ilginç figürler, kişinin ölüm sebebini anlatıyor.

Google Haberlere Abone ol
Ölüm Sebepleri Mezar Taşlarındaki Figürlerde Gizli

Şanlıurfa şehir mekezinde olan Bediüzzaman Mezarlığı'ndaki mezar taşlarının üstüne çizilen enteresan figürler, bireyin hangi nedenden dolayı vefat ettiğini gösteriyor.

ÖLEN KİŞİNİN VASİYETİNE GÖRE FİGÜR DEĞİŞİYOR

Bediüzzaman Mezarlığı'ndaki mezar taşlarının üstünde tabanca, araba, sigara, yürek bu şeklinde figürler bulunuyor. Görenlerin dikkatini çeken figürler, insanların ölüm sebeplerini simgeliyor. Trafik kazasında ölenlerin mezar taşlarında olayın yaşandığı otobüs, kamyon yahut aracın figürü bulunurken, cinayet sonucunda ölenlerin mezar taşlarında ise tabanca veya bıçak bu şeklinde figürler yer alıyor. Kalp hastalığından ölenlerin mezar taşına yürek resminin çizildiği mezarlıkta, ölen bireyin vasiyeti yahut ailelerinin arzusu üstüne bireyin yaşamda iken sevdiği sigara, çay bu şeklinde enteresan figürler de mezar taşlarına yansıtılıyor.

'SON DÖNEMLERDE TALEP AZALDI'

18 yıldır mezar taşlarına ova yazan ve figürler çizen mezar taşı ustası Ali Avcı, son zamanlarda figürler ile alakalı taleplerin azaldığını kaydetti. Avcı, 'Ailelerin talebi üstüne mezar taşlarının üstüne bu çeşit figürleri çiziyoruz. Bu figürler şahısların dikkatini çekiyor. Buradaki amaç, merak edenlerin mezardaki şahısların ölüm sebebini görebilmesidir' dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar