Ölüdeniz'deki plajın yenide ihale edilmesine STK'lardan tepki

Muğla İl Özel İdaresi iştirakında olan Melsa şirketi tarafından işletilen Fethiye Ölüdeniz'deki Kumburnu Plajı devlet tarafından yeniden ihale ediliyor. Plajın yeni yasa kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesinin hemen öncesinde...

Google Haberlere Abone ol
Ölüdeniz'deki plajın yenide ihale edilmesine STK'lardan tepki

Muğla İl Özel İdaresi iştirakında olan Melsa şirketi tarafından işletilen Fethiye Ölüdeniz'deki Kumburnu Plajı devlet tarafından yeniden ihale ediliyor. Plajın yeni yasa kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesinin hemen öncesinde kurulan bir şirkete ihale edilmesi tepki çekti. İlçedeki sivil toplum kuruluşları ihale haberlerine tepki gösterirken, plajın işletmesinin Fethiye'ye bırakılmasını istiyor.

Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği üyeleri Fethiye'deki plajların dışarıdan gelen şirketler tarafından işletilmesinin yanlış olduğunu dile getirdi. Aralarında Fethiye Ticaret ve Sanayi odası başta olmak üzere, Deniz Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarkar Odası, Fethiye Barosu, İnşaat Mühendileri Odası, Mimarlar Odası'nın da bulunduğu 10 meslek grubu ortak bir basın açıklaması yayınlayarak tepkilerini dile getirdi. Meslek Grupları Güçbirliği tarafından yapılan açıklamada Fethiye'nin turizm değerlerinin Fethiye'de kalması görüşü savunuldu.

Açıklamada şu ifadelere yer veriliyor: "Fethiye’de 30 yıldan bu yana turizm yapılmaktadır. Turizm değerleri içerisinde en önemli varlığımız plajlarımızdır. Ne gariptir ki 30 yıldan bu yana bu plajlar ilçe dışındaki şirketler ve kuruluşlarca yönetilmekte ve işletilmektedir. Bu durum ilçe kamuoyunu yıllardan beri rahatsız etmektedir. İlçe turizminin en önemli aktörlerinden olan yerel yönetimler başta olmak üzere bu plajlar yerel dinamiklerce yönetilmeli ve işletilmelidir. Çünkü yerelde buraları işletmek ve korumak konusunda yeterli bilgi birikimi ve koruma bilinci vardır. Yerinden yönetimin ve yerel değerlerin öne çıktığı bir dünyada yereli ve yöre insanını kucaklamayan böylesi yaklaşımların Fethiye kamuoyunca desteklenmeyeceğini vurgulamak isteriz."

CİHAN

Yorumlar