Ölüdeniz'de plajların özel şirkete verilmesi protesto edildi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde dünyaca ünlü Ölüdeniz plajlarının özel şirkete ihale edilmesini protesto etmek isteyen sivil toplum kuruluşları eylem yaptı. Belediye bandosu eşliğinde Belcekız plajına yürüyen eylemciler, plajda döviz ve...

Google Haberlere Abone ol
Ölüdeniz'de plajların özel şirkete verilmesi protesto edildi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde dünyaca ünlü Ölüdeniz plajlarının özel şirkete ihale edilmesini protesto etmek isteyen sivil toplum kuruluşları eylem yaptı.

Belediye bandosu eşliğinde Belcekız plajına yürüyen eylemciler, plajda döviz ve pankart açarak eylemlerini sürdürdü. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem sorunsuz olarak sona erdi.

Daha önce Muğla Valiliği’ne bağlı Muğla El Sanatları (MELSA) şirketi tarafından işletilen Ölüdeniz mahallesinde bulunan Belcekız ve Kumburnu plajları Muğla'nın büyükşehir olmasının ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne devredildi. Devrin ardından plajlar yapılan ihale ile MUÇEV Ltd. Şti’ne verildi. Yaşanan gelişmeleri protesto etmek isteyen Fethiye’deki sivil toplum kuruluşları Ölüdeniz mahallesinde eylem gerçekleştirdi. Fethiye Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen eyleme Fethiye Esnaf ve Kefalet Kooperatifi, Esnaf ve Snatkarlar Odası, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi, turizmciler ve vatandaşlar katıldı.

Kumburnu Plajı girişinde toplanan eylemciler Belceğiz Plajı’na yürüyüşe geçti. Ellerinde ‘Fethiye’nin suçu ne?’, ‘Plajımızı geri istiyoruz’, ‘Ölüdeniz Fethiye’nindir’, ‘Bacasız sanayiyi ateşe verme’ yazılı dövizler taşıyan eylemciler alkış ve ıslıklarla plajların özel şirkete ihale edilmesini protesto etti.

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mümtaz Kökten, 10 yıldır mücadelesini verdikleri Fethiye’deki plajlar için ortak tavır gösterilmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Fethiyelilerin bu birlikteliği bozmadan plajlarına sahip çıkması halinde plajların Fethiye’ye iade edileceğini kaydeden Kökten, Fethiye’nin bu plajları işletecek gücünün olduğunu ifade etti.

Ölüdeniz plajlarının kar amacı güden Fethiye dışından şirketlerce işletildiğini vurgulayan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Çıralı da ihalenin iptalini istedi.

Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir Fethiye’ye ait değerlerin Fethiyeliler tarafından işletilmesi gerektiğini söyledi. Eyleme katılanların hiçbir siyasi ve maddi beklentisi olmadığını anlatan Soydemir, plaj işletmesini alana kadar mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

Ölüdeniz plajlarını işletebilecek birçok STK, dernek ve kooperatif olduğunu kaydeden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise şu şekilde konuştu: “Yıllardır birileri Ölüdeniz plajlarını işletiyordu. MELSA da işletiyordu. MELSA devam etseydi ne olurdu? Bunun arkasında söylemek istemiyorum ama siyaset bulunuyor. MELSA büyük şehre geçti eğer büyük şehir belediyesini iktidar partisi belediyesi olsaydı plaj başkasına geçer miydi? Devleti yönetenler adaletten ayrıldığı zaman her türlü felaket kapımızı çalmak üzeredir. Ramazan ayının bu güzel gününde günü siyasetle kirletmek istemiyorum. Ancak şunları da söylemek zorundayım. Seydikemer Belediyesi ‘Adalet ve Kalkınma Partili’ diye Saklıkent verildiyse lafın bittiği yerdir. Amaç bu ören yerlerinin Fethiyeliler tarafından işletilmesidir. Sesimizi ister duyarlar, ister duymazlar. Ancak biz bu isyan bayrağını sesimizi duyacak ana kadar gönde tutmaya devam edeceğiz.”

CİHAN

Yorumlar