Oltulu öğrenciler kaynak eğitimlerini Avrupa’da pekiştirdi

Oltu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, gezi projesi ile bilgi ve becerilerini geliştirdi. Okul yönetimi tarafından organize edilen ve hayata geçirilen 'Avrupa’da Metal Kaynak Uygulamaları' projesi kapsamında 29 öğrenci kuzey Avrupa...

Google Haberlere Abone ol
Oltulu öğrenciler kaynak eğitimlerini Avrupa’da pekiştirdi

Oltu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, gezi projesi ile bilgi ve becerilerini geliştirdi. Okul yönetimi tarafından organize edilen ve hayata geçirilen 'Avrupa’da Metal Kaynak Uygulamaları' projesi kapsamında 29 öğrenci kuzey Avrupa ülkesi Finlandiya’ya gitti.

Oltu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Başyardımcısı Mustafa Altun rehberliğinde, refakatçi öğretmenler ve öğrencilerden oluşan proje heyeti, Finlandiya’nın başkenti Helsinki başta olmak üzere bir çok yerleşim merkezindeki okul ve iş yerlerindeki metal kaynak tekniklerini görerek uygulamalarda bulundu. 'Avrupa’da Metal Kaynak Uygulamaları' kapsamında çeşitli kurumları gezen, makineleri ve kullanımlarını öğrenen Oltu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, bu ülkede farklı etnik kültürdeki toplulukların bir aradaki yaşama şekillerini de görme imkanı buldu. Ayrıca, projeye hazırlık aşamasında 110 saatlik yabancı dil eğitimi alan öğrenciler, gitmiş oldukları Kuzey Avrupa ülkesinde dilin çok önemli bir iletişim aracı olduğunun farkına vararak kültürel etkileşimde bulundular.

Proje koordinatörü ve Okul Müdür Başyardımcısı Mustafa Altun, projenin çok verimli bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtirken, bunun, Oltu’da ilk defa uygulanan bir öğrenci hareketlilik projesi olduğunu da sözlerine ekledi.

Oltu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Halit Dursun ise öğrencilerin bilgi ve becerilerini artırıcı proje çalışmalarını önemsediklerini ifade ederken, Oltu’nun en eski okullarından olan ve çevre ilçelere de mesleki anlamda eğitim hizmeti veren Oltu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin gerçekleştirmiş olduğu proje gezisi ve proje uygulamasının meyvelerini şimdiden vermeye başladığını belirtti. Dursun, önceki yıllarda öğrenci bulmakta sıkıntı yaşayan Oltu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin, şimdiden velilerin ve öğrencilerin yoğun ilgisi karşısında 9. sınıf için planlamış olduğu yeni kayıt kontenjanını artırmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar