Oltan Sungurlu: Yurt dışındaki okullar, Türkiye için bir şans

ANAP iktidarı döneminde adalet bakanlığı yapan Oltan Sungurlu, yurt dışındaki okulların Türkiye için büyük bir şans olduğunu söyledi. Sungurlu, bugün aleyhte konuşanların bir dönem bu okullar hakkında kendilerine telkinlerde bulunduğunu...

Google Haberlere Abone ol
Oltan Sungurlu: Yurt dışındaki okullar, Türkiye için bir şans

ANAP iktidarı döneminde adalet bakanlığı yapan Oltan Sungurlu, yurt dışındaki okulların Türkiye için büyük bir şans olduğunu söyledi. Sungurlu, bugün aleyhte konuşanların bir dönem bu okullar hakkında kendilerine telkinlerde bulunduğunu ifade etti.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Oltan Sungurlu, hükümetin yurt dışındaki Türk okullarını kapatmaya dönük faaliyetlerini eleştirdi. Okulların niçin kapatılmak istediği konusunda bilgisinin olmadığını belirten Sungurlu, “Ama şunu söyleyeyim; yurt dışındaki okullardan Sayın Başbakan da, önceki başbakanlar da, Cumhurbaşkanlarımız da hep mutluluklarını ifade ettiler, hep methettiler. Biz de onların tarifi ve anlatmasıyla yurt dışındaki okulları seviyoruz. Ben şahsen yurt dışındaki okullara hiç gitmedim. Ama genelkurmay başkanları bile gitti, çok mutlu oldular. Dolayısıyla bugüne kadar hep methedildi.” dedi.

Okulların çok güzel intiba ve düşünceler bıraktığını belirten Sungurlu, “Bayramlarını da seyrediyoruz. Dolayısıyla şu anda yurt dışındaki okulların kapatılacak olması bizi üzüyor. Yani acaba bunları kapatmadan başka bir formül yok mudur? diye düşünüyoruz. Bu bir şans Türkiye için, böyle bir şeyin yapılması Türkiye için şans.” diye konuştu.

Türk okulları konusunda kendilerine geçmişte telkinlerde bulunanların olduğuna dikkat çeken Sungurlu, “Yani şu anda okulların aleyhine konuşanların da bize telkinleri oldu. Okulların kapatılma ihtimali, benim gibi düşünen herkeste 'büyük bir zayiat' olarak düşünülüyor. İnşallah böyle bir şey gerçekleşmez.” temennisinde bulundu

'HERKES ELİNİ ADLİYEDEN ÇEKSİN'

Yargıdaki son gelişmelerin sorulması üzerine Sungurlu, adli konularda günlük yorumlara girmek istemediğini ifade etti. Sugurlu, “Zaten insanlar adli konularda konuşa konuşa adli meselleri bu hale getirdiler. Sadece yıllardır diyorum ki herkes elini adliyeden çeksin.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar