Olimpiyat oyuncusu engelli Yavuz’un sözleri, duygulandırdı

Ünye Çınar Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma, Dayanışma Derneği (ÇINARDER) Başkanı Âdem Yıldıran ve Ordu Tüm Çalışanlar Derneği (TÜÇADER) Başkanı Bilal Yıldırım, Engelliler Haftası dolayısı ile bir takım etkinlik düzenleyerek engellilerin sorunlarına dikkat.

Google Haberlere Abone ol
Olimpiyat oyuncusu engelli Yavuz’un sözleri, duygulandırdı

Ünye Çınar Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma, Dayanışma Derneği (ÇINARDER) Başkanı Âdem Yıldıran ve Ordu Tüm Çalışanlar Derneği (TÜÇADER) Başkanı Bilal Yıldırım, Engelliler Haftası dolayısı ile bir takım etkinlik düzenleyerek engellilerin sorunlarına dikkat çekti.

Seminere konuşmacı olarak 2012 olimpiyat oyuncusu, Ordu Görme Engelliler Derneği Başkanı Vedat Yavuz katıldı. Yavuz, "7 yaşında menenjit hastalığına bağlı olarak gözlerimi kaybettim. Hayatta sadece annemim yüzünü bir de bizim oralarda mezar taşı yapılıyordu onu hatırlıyorum." diye konuştu.

Hayatlarındaki bütün engeli, tehlikeyi bastonları sayesinde aştıklarını söyleyen Yavuz, "Kullandığımız bastonun eğitimini alıyoruz. Yürürken önümüzdeki engeli, cismi, arabayı, boşluğu ve her şeyi bastonumuzla hissediyoruz. İnsan eli ile neye dokunsa gözleri görmeden onun ne olduğunu bilir değil mi? İşte bizde bu olgu daha fazladır. Bir gün sabah namazında camiye giderken bir yaşlı amca benimle karşılaştı. Bastonu eline aldı. Evladım bu baston ne işe yarar diye sordu. Ona amca gir koluma seninle camiye gidelim dedim. Ve virajlardan, engellerden arınarak onu camiye ben götürdüm. Camiye girerken ne dedi biliyor musunuz? Evladım ben 82 yaşımdayım. Ben hiçbir şey bilmiyor muşum. 82 seneyi bomboş geçirmişim." dedi.

"HAYATIN ŞİFRESİNİ ÇÖZDÜK"

Konuşan telefon kullandıklarını söyleyen Yavuz, "Gözler görmeyince kulaklar devreye giriyor. Konuşan programlı telefonlar ile hayatın mücadelesinin şifresini çözdük. Sizler sağlamken size verilen nimetleri iyi kullanın. Siz kullanmazsanız, onlar tembelleşir. Görmeyenler için okuma dersi veriyoruz. Biz başarıyorsak siz niye başaramayasınız değerli arkadaşlar." diye konuştu.

Vedat Yavuz evli ve iki çocuk babası olduğunu söyleyerek, "Allah’ım benden iki gözü almış, bana altı tane göz vermiş. Benim evlatlarım beni paylaşamıyor. Benim her sabah gazetemi çocuklarım okumak için yarış ediyor. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi?" şeklindeki sözleri, dinleyicileri duygulandırdı. CİHAN

Yorumlar