Olimpik yüzme havuzundan günlük 2 bin kişi yararlanıyor

Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan olimpik yüzme havuzundan günlük 2 bin kişi yararlanıyor. Sıcakların artması ve Ramazan ayı nedeniyle akşam düzenlenen halk saatlerine daha büyük ilgi bekleniyor. Kayseri...

Google Haberlere Abone ol
Olimpik yüzme havuzundan günlük 2 bin kişi yararlanıyor

Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan olimpik yüzme havuzundan günlük 2 bin kişi yararlanıyor. Sıcakların artması ve Ramazan ayı nedeniyle akşam düzenlenen halk saatlerine daha büyük ilgi bekleniyor.

Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, açılan yüzme kursuna 6 ile 16 yaş arasındaki çocukların katıldığını ve eğitim almaya başladığını duyurdu. Yüzmeye daha çok ilgi gösterildiğinin altını çizen Murat Eskici, “Yaz spor okulları çerçevesinde, pazartesi, salı, perşembe ile çarşamba, cumartesi ve pazar olmak üzere gruplar oluşturuldu. Günlük 5 seans havuzda yüzme yapan grup var. Her seansta 300 kişi bulunuyor. Günlük bin 500 öğrencimizi yüzme eğitimi alıyor. Akşamları 300-400 kadar halkımız yüzme havuzuma geliyor. Yaklaşık günlük 2 bin kişi havuzdan yararlanıyor. Yaz spor okulları sadece yüzmede değil 21 ayrı branşta yapılıyor. Şuan il müdürlüğümüze yapılan kayıtlar 4 bini geçti. Yüzmede bir seansta 20 grup var. Burada her bir grupta bir öğreticimiz var. Beden eğitimi öğretmenlerimiz yaz tatilini burada çalışarak çalışıyor. Bize de eğitmen katkısı sağlıyorlar” diye konuştu. Eskici, havuzun her gün sağlık bakanlığının görevlilerince kontrol edildiğini aktararak, kendilerinin her gün akşam ilaçlama yaptıklarını, havuzdaki su sirkülasyonunu sağladıklarını dile getirdi.

-EFENDİMİZ (SAS) SPORU ÖNERMİŞTİR, MİLLİ MARŞIMIZIN ŞAİRİ İYİ BİR YÜZÜCÜYDÜ

İl Müdürü Murat Eskici, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’un çok iyi bir yüzücü olduğunu belirterek, “Gençlerimizin Milli Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u iyi analiz etmelerini istiyoruz. Çünkü Ersoy şair, hatip ve sporcu kimliği vardı ve bilmelerini isteriz. Yüzmek başarılı ve iyi bir spor. Vücudun bütün kaslarını çalıştırıyor. Mehmet Akif Ersoy üç kez İstanbul’da boğazı yüzerek geçmede şampiyon olmuştur” diye konuştu.

Murat Eskici, katıldığı bir programda yabancı uyruklu bir doktorun “İslam ve eğitim” ifadesini kullandığını hatırlatarak, “İslam’ın ve Efendimizin (sas) eğitime verdiği örneği bir yabancıdan duymak beni mutlu etti. Efendimizin (sas) sporcu kimliğini ön plana çıkardı. Ata bindiğini, okçuluk yaptığını ve yüzmeyi gençlere tavsiye ettiğini söyledi. Sporların insanlar arasında birlik ve beraberliği sağladığını ifade

etti. Diyalogu geliştirdiğini anlattı. Analizler yaptıklarını hatırlatarak İslam ve eğitim metoduna gençlerin işsizliğine yönelik sempozyumda bu konuya değindi. Efendimizin (sas) bize nasihati olan sporlara çok önem vermelerini ailelerimize öneriyorum” diye konuştu.

İl Müdürü, ailelerin çocuklarını yaz spor okullarına göndermeleri için müdürlük binasında spor merkezleri şubesine yapacakları başvurunun yeterli olacağını sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar