Ölenler kimliği belirlendi

Kars - Ardahan karayolunda yaşanan kazada yaşamını yitiren ve yaralanan 19 kişinin kimlikleri açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Ölenler kimliği belirlendi


Ardahan'dan Kars yönüne gelen Erkan Tikicileri'nin yönetimindeki 25 FL 520 otomobil ile Ardahan yönünde olan Necdet Koç'un kullandığı 75 AC 980 plakalı otomobil çarpıştı. Kazayı çevreden gören ve Sususz ilçesinden aldığı lise öğrencilerini 36 M 1153 plakalı minibüs ile Küçük Çatak köyüne götüren Erdoğan Gültekin, otomobillere çarpmamak için aracın direksiyonunu son anda çevirdi. Kontrolden çıkan minibüs yaklaşık 10 metre yükseklikten şarampole yuvarlandı. Kazada 75 AC 980 plakalı otomobilin sürücüsü Necdet Koç (30) ile aynı araçta bulunan Halime Koç (44), Mikail Şit (55), Naciye Şit (45), Eylem Şit (28), Emirhan Şit (3) hayatını kaybetti. Coşkun Koç (23) ile diğer otomobildeki Kars nüfusuna kayıtlı sürücü Erkan Tikicieri (36) ve Nevzat Taşkıran (38) yaralandı.

Şarampole devrilen öğrenci servisinde yaralanan 16 kişinin isimleri ise şöyle: Sürücü Erdoğan Gültekin (45), yolcular Ethem Mintaş (57), Halis Mece (53), Halis Mintaş (48) öğrenciler; Berfin Gültekin, Emine Gültekin, Gülsenem Gültekin, Duygu Mencik, Seçil Gültekin, Dilan Minkara, Selcan Meyan, Ayça Mintaş, Melike Merhan, Bahar Mintaş, İsa Merhan, Aynur Mençur.


Kazanın ardından Kars Valisi Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve Milli Eğitim Müdür vekili Omsun Urlunç yaralıları hastanede ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Vali Günay Özdemir, "Bugün maalesef Kars-Ardahan arasında üzücü bir kaza gerçekleşti. Ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Yaralıların durumu iyi. 3 araç kazaya karışmış durumda. Bunlardan biri öğrenci servisimiz. Öğrenci servisimiz diğer araçlara çarpmamak için yan yatmış. Öğrencilerimizde ciddi yaralanma yok. Hepsi şu anda gözlem altında ve hastanede tedavileri devam ediyor" ifadesinde bulundu.

Milli Eğitim Müdür vekili Osman Urlunç ise, “Bugün hakikaten çok üzücü bir kaza oldu. Susuz ilçesinde lise öğrencilerini taşıyan ve Küçük Çatak köyüne minibüsün sürücüsü kazaya karışmamak için frene basınca yolunda kaygan olmasıyla şarampole yuvarlandı. 12 öğrencimiz yaralandı. Çok şükür öğrencilerden kaybımız yok. Hepsi şu anda hastanelerde tedavi altındalar. Hayati tehlikeleri yoktur. Hepsi taşımalı öğrenci. Kazada ölenlere Allah’tan rahmet diliyor, kederli ailelerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum" dedi.

 

 

 

 

 

 

DHA-Güvenlik - Türkiye-Kars -

Yorumlar