Ölen mülteciler denizde 8 saat direnmiş

Muğla’nın Bodrum ilçesi Karaada açıklarında, dün Yunanistan’a geçmeye çalışan kaçak mülteci teknesinin batması sonucu 4 kaçak hayatını kaybetmişti.

Google Haberlere Abone ol
Ölen mülteciler denizde 8 saat direnmiş

Muğla’nın Bodrum ilçesi Karaada açıklarında, dün Yunanistan’a geçmeye çalışan kaçak mülteci teknesinin batması sonucu 4 kaçak hayatını kaybetmişti. 3 kişinin de yaralı olarak kurtarıldığı olayda, kaçakların denizde 8 saat direndikleri ortaya çıktı.

Kos Adası'na geçmeye çalışan tekne, dün öğle saatlerinde Karaada açıklarında battı. Çevrede bulunan balıkçılar tarafından Sahil Güvenlik ve polis ekiplerine haber verildi. Olay yerine giden ekipler, 4 kişinin cansız bedenine ulaştı. Bodrum Deniz kurtarma ekipleri, 3 kişiyi boğulmaktan son anda kurtardı. Bir kişi ise halen kayıp. Akşam saatlerinde kayıp kişiyi arama çalışmalarına son verildi.

Denizde yaşanan can pazarı ise amatör bir kameraman tarafından kaydedildi. Görüntülerde 8 saat boyunca denizde yaşam mücadelesi veren 4'ü ölü, 3 yaralı mültecinin çıkarılma anları yer alıyor. Karaya çıkarılan yaralı mülteciler daha sonra kıyıda bekleyen ambulanslara bindirilerek hastaneye kaldırılıyor. CİHAN

Yorumlar