Ölen kişi kendi sesiyle helallik istedi

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde, cenaze töreninde, ölen kişinin bir hafta önce kaydedilen sesiyle helallik istendi.

Google Haberlere Abone ol
Ölen kişi kendi sesiyle helallik istedi

Kilimli ilçesinde hayatını kaybeden 96 yaşındaki Hamit Küçük'ün cenaze töreninde, bir hafta öncelikle cep telefonuna kaydedilen kendi sesi dinletilerek, helallik istendi.

Karadon Site Camisi İmamı Fikri Karslı, gazetecilere yaptığı izahatda, bir hafta öncelikle kıldıkları cuma namazının arkasından Hamit Küçük'le sohbet ettiğini ve Küçük'ün kendisine "artık fazla fazla yaşlandım, öleceğimi hissediyorum" dediğini söyledi.

Küçük'ün öldüğünde yakınlarından kendi sesiyle helallik almak istediğini aktaran Karslı, "Bunun üstüne ben de Küçük'ün 'Komşular ben gidiyorum, hakkınızı helal edin, ben size hakkımı helal ediyorum' sözlerini cep telefonu kamerası yardımı ile kaydettim. Küçük bu kayıttan bir hafta sonra geçirdiği bir rahatsızlık neticesinde hayatını kaybetti. Küçük'ün cenaze namazını ben kıldırdım. Cemaate cep telefonumdan Küçük'ün söylediklerini dinleterek ve helallik istedim. Cemaat de hakkını helal etti" diye konuştu.

İmam Karslı, Hamit Küçük'ün kendi sesiyle helallik istemesinin cenaze namazına gelen cemaati fazla fazla duygulandırdığını kaydetti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar