Öldürülen THY şefi için havalimanında tören düzenlendi

Libya’nın Başkenti Trablus'ta öldürülen THY Muhasebe Şefi Uğur Tezcan için THY Genel Müdürlük binasında cenaze töreni düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Öldürülen THY şefi için havalimanında tören düzenlendi

Libya’nın Başkenti Trablus'ta öldürülen THY Muhasebe Şefi Uğur Tezcan için THY Genel Müdürlük binasında cenaze töreni düzenlendi. Ailesi ve mesai arkadaşları, Tezcan'a gözyaşları içinde haklarını helal etti.

Libya'nın Başkanti Trablus'ta, işyerinde uğradığı saldırı sonucu ölen THY muhasebe şefi Uğur Tezcan için ilk tören Atatürk Havalimanı’ndaki Türk Hava Yolları Genel Müdürlük binasında yapıldı. Tezcan'ın annesi Emine Bayram, serum takılı halde gözyaşları içinde tören alanına getirildi. Bir süre ağlayan Emine Bayram, sinir krizi geçirince yakınları tarafından tören alanından götürüldü.

Adli Tıp Morgundan alınan cenaze genel müdürlük yemekhanesine getirildi. THY Genel Müdürü Temel Kotil, yaptığı kısa konuşmada, "Tam bir neticemiz yok ama hırsızlık olayı gibi gözüküyor." dedi. Kotil, merhum Tezcan'ın ailesi ile mesai arkadaşlarına baş sağlığı diledikten sonra "Allah rahmet eylesin, cennetine koysun. Dua ediyoruz başımız sağ olsun." diye konuştu.

Yeğeni Tezcan gibi kendisinin de THY de uzun yıllar çalıştığını ve emekli olduğunu belirten amcası Haldun Tezcan, törene katılan herkese teşekkür ettiğini söyledi. Amca Tezcan konuşmasına "Uğur çok iyi bir çocuktu. Onun için söyleyeceğim tek şey şudur: Vatan Sağ olsun." diyerek son verdi.

Tezcan'ın dayısı Emin Kılıç ise 14 yıldır Libya'da bulunan yeğeninin bu yılbaşında Türkiye'ye kesin dönüş yapmayı planladığını söyledi. Kılıç, "Akşam dokuzdan sonra mesaiye kalmışlar. Dışarıdan birkaç serseri para almak için yeğenimi öldürdü. Gelecekti ama gelemedi." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından görevli imam, törene katılanlardan Tezcan için helallik istedi. Gözyaşları içinde verilen helalliğin ardından Tezcan'ın cenazesi omuzlara alınarak cenaze arabasına kadar taşındı. Tabutun cenaze arabasına konulmasına Temel Kotil de yardım etti.

Bu sırada aynı anda Atatürk Havalimanında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu karşılamak için gelen partililerin oluşturduğu konvoy, cenaze arabasının trafiğe takılmasına neden oldu. Cenaze yakınları, partililerden yol isterken Kılıçdaroğlu ve Mustafa Sarıgül'ü taşıyan otobüsten Uğur Tezcan için taziye anonsları yapıldı. Parti konvoyunun, yüksek sesle çaldıkları müziğe ara verdikleri gözlendi. CİHAN

Yorumlar