Öldürülen öğretim görevlisi için 62 STK meydana çıktı

İzmir'in Buca ilçesinde, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Öğretim Görevlisi Serpil Erfındık’ın koruma kararı bittiği gün boşandığı eşi tarafından bıçaklanarak öldürülmesini, mesai arkadaşlarıyla 62 platform ve sivil toplum kuruluşu (STK) protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Öldürülen öğretim görevlisi için 62 STK meydana çıktı

İzmir'in Buca ilçesinde, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Öğretim Görevlisi Serpil Erfındık’ın koruma kararı bittiği gün boşandığı eşi tarafından bıçaklanarak öldürülmesini, mesai arkadaşlarıyla 62 platform ve sivil toplum kuruluşu (STK) protesto etti. Ellerinde karanfillerle DEÜ Rektörlüğü önünde toplanan grup, siyah kurdele takarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Burada Atatürk anıtına, Serpil Erfındık’ın fotoğrafı ve karanfil koydular. Bir süre slogan atan grup, cinayete kurban giden kadınlar için saygı duruşunda bulundu. İstiklâl Marşı'nın ardından basın açıklamasını, grup adına DEÜ öğrencisi Açelya Bayraktar yaptı.

Kadın cinayetlerine yenilerinin eklenmesini önlemek istediklerini söyleyen Bayraktar, şunları kaydetti: "Bugün burada toplanma sebebimiz, hunharca işlenen bir cinayetin kurbanı olan Serpil Erfındık hocamıza ve diğer korunma isteyip korunamadığı için yaşam hakkı elinden alınan kadınlarımıza yenilerinin eklenmesini önlemektir. Yakın koruma talebi değerlendirilmiş olsaydı, hocamız ve korunma isteyen diğerleri aramızda olacaklardı. Devletin tüm birimlerinin, üzerine düşen görevi yerine getirip yurttaşlarına sahip çıkması bir gereklilik değil, zorunluluktur. Kadın hakları, insan haklarından ayrı değildir fakat giderek artan kadına yönelik cinsiyet kıyımıyla artık önceliklidir. İnsan hakları, devletin koruma alanına giren haklardır. Bu alanla ilgili devlet, düzenleme yapma yetkisine sahip değildir. İnsanın insanca yaşaması için gerekli önlemleri almaktır devletin görevi ve bunların başında yaşam hakkı gelir. Serpil hocamızı ve diğer tüm cinayet kurbanı kadınlarımızı unutmayacak, unutturmayacağız. Başka Serpil’ler ölmesin istiyorsak, kadınla erkeği eşit görmeyen her türlü ayrımcılığa karşı olmalı ve birlikte hareket etmeliyiz. Yaşarken kaderleriyle tek başınaydılar, şimdi yalnız değiller, bizler varız. Ölümden sonra değil, yaşarken kadınlarımıza sahip çıkacak bir iradeyi devlet ortaya koyamıyorsa toplum olarak başarmalı, devlete görevlerini anımsatmalıyız." CİHAN

Yorumlar