Olaylı 1 Mayıs, İstanbul'u savaş alanına çevirdi

Taksim’e çıkması engellenen eylemcilerle polis arasında yaşanan çatışmalarda iş yerleri büyük zarar gördü. Sokaklardaki direkler devrildi, banka ATM'leri kırıldı. Kentin birçok bölgesi adeta savaş alanını andırdı. 1 Mayıs Emek ve...

Google Haberlere Abone ol
Olaylı 1 Mayıs, İstanbul'u savaş alanına çevirdi

Taksim’e çıkması engellenen eylemcilerle polis arasında yaşanan çatışmalarda iş yerleri büyük zarar gördü. Sokaklardaki direkler devrildi, banka ATM'leri kırıldı. Kentin birçok bölgesi adeta savaş alanını andırdı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Taksim’de kutlamak isteyen gruplara izin verilmedi. Sabah erken saatlerden itibaren polis, kentin birçok noktasını bariyerler kapattı. Taksim'e çıkmak isteyen eylemciler ile polis arasında birçok noktada çatışma çıktı. Polis eylemcilere polis tazyikle su, plastik mermi ve biber gazıyla müdahale etti. Eylemciler de polise taş, bilye, molotof ve havai fişeklerle karşılık verdi. Çıkan olaylarda birçok iş yeri zarar gördü. Sokaklardaki direkler devrildi, banka ATM'leri kırıldı.

Olayların kısmen yatışmasının ardından oluşan hasar da gün yüzüne çıktı. Demir toplayıcıları ise göstericilerin yollara attığı demirleri topladı. Polisle Taksim’e yürümek isteyen gruplar arasındaki çatışma zaman zaman devam ediyor. Olaylara çok sayıda kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

CİHAN

Yorumlar