Olaylara katılmayan öğrenciler final sınavlarına girememekten yakınıyor

Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde (KEÜ) birkaç gün önce patlak veren karşıt görüşlü öğrenciler arasındaki olaylar mahalle aralarına sıçradı. Bazı öğrenciler final sınavlarının başladığını dile getirerek, mahallelerde devam eden...

Google Haberlere Abone ol
Olaylara katılmayan öğrenciler final sınavlarına girememekten yakınıyor

Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde (KEÜ) birkaç gün önce patlak veren karşıt görüşlü öğrenciler arasındaki olaylar mahalle aralarına sıçradı. Bazı öğrenciler final sınavlarının başladığını dile getirerek, mahallelerde devam eden olaylardan rahatsızlık duyduklarını ve final sınavlarına giremediklerini ileri sürdü.

KEÜ öğrencisi olan ve isim vermekten korktuklarını dile getiren P.S. adlı öğrenci 20 Mayıs’ta dersten çıkıp kantine gittiklerinde gereksiz yere linç edildiklerini söyledi. P.S. şöyle dedi: “Kantinde boş duran masalar vardı, bu masalardan birine oturmak için gittik, masa güneşteydi biz de ağacın altına gölgeye çekmeye çalıştık, bu esnada siyah takım elbiseli 30 yaşlarında tanımadığım bir şahıs geldi. Masayı alamazsınız, kendinizi bana öldürtmeyin dedi. Arkada oturan 80-90 civarındaki bir gruba seslenerek gelin bu masayı alın dedi. 80-90 civarındaki bir grup ben ve 3 arkadaşımızın üzerine saldırarak bizi linç etmeye çalıştılar. Bu olaylardan sonra üniversitedeki hocamızın sosyal paylaşım ağından bizi PKK’lı diye tanımlayıp notla tehdit etmesi ise bizi ciddi bir şekilde üzmüştür.”

“DURAKLARDA 10’AR KİŞİLİK GRUPLAR NÖBET TUTUYOR”

K.M. adlı öğrenci olaylarla hiçbir bağlantısı olmadığı öne sürerek, “Otobüs durağına doğru ilerlerken 10 kişilik eli sopalı yaşları 27 dolaylarında tanımadığım kişiler tarafından önüm kesilip bana sen Kürt müsün diye bağrıştılar. Kürdüm diye cevap verdikten sonra ellerindeki sopalarla beni darp etmeye başladılar. Olaylarla hiçbir bağlantım olmamasına rağmen kimliğimden dolayı darp edilmem ve benim gibi birkaç arkadaşın daha bu şekilde darp edilmesi bizi can güvenliğimiz noktasında tedirgin etmektedir. Yetkililerin bu duruma el atmasını istiyoruz.” diye konuştu.

“BAYRAK HEPİMİZİN BAYRAĞI”

Son olayların üniversiteden sokaklara taşındığını ifade eden bir grup öğrenci şöyle konuştu: “Kimliği belirsiz kişilerce evlerimize baskın yapılmakta ve evlerimizin önüne Türk bayrağı indirilmektedir. Bizim bayrakla bir sıkıntımız yok, sanki biz sevmiyormuşuz gibi bir algı oluşturuyorlar. Bayrak ülkenin bayrağıdır. Hiçbir etnik grup kendine mal etmemeli. Sokaklarda beşerli ve 10’arlı gruplar halinde kişiler dolanmakta ve bu kişilere hiçbir şekilde bir müdahale yapılmamaktadır. Durumun ciddiyetini ne polise ne de okul yönetimine maalesef iletemiyoruz. Bugün final sınavlarımız başlamasına rağmen can güvenliğimiz olmadığı için sınavlara nasıl gireceğimizi bilmiyoruz. Konuyla ilgili yetkili kişilerin bir an önce duruma el atmasını belirtip, bu tür olayların artık üniversitemizde yaşanmasını istemediğimizi ifade etmek istiyoruz. Çaresiz olduğumuzu buradan belirtmek istiyoruz. Bize yardımcı olunsun. Lütfen duyurun. Final sınavı döneminde bunlar bilinçli yapılıyor.” CİHAN

Yorumlar