‘Olayda ihmali bulunan kişi ve kurumlar varsa hukuk önünde hesabı sorulmalı’

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Başkanı Mehmet Okkalı, Soma’da yaşanan maden kazası dolayısıyla bir taziye mesajı yayımladı. Başkan Okkalı, hayatlarını kaybeden madencilere ve Türkiye’ye başsağlığı diledi....

Google Haberlere Abone ol
‘Olayda ihmali bulunan kişi ve kurumlar varsa hukuk önünde hesabı sorulmalı’

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Başkanı Mehmet Okkalı, Soma’da yaşanan maden kazası dolayısıyla bir taziye mesajı yayımladı. Başkan Okkalı, hayatlarını kaybeden madencilere ve Türkiye’ye başsağlığı diledi. Okkalı, ‘’Yaşanan bu elim olayda ihmali bulunan kişi ve kurumlar varsa hukuk önünde hesabı sorulmalı.’’ dedi.

ASMMMO’dan yapılan yazılı açıklamada, Başkan Mehmet Okkalı, hayatlarını kaybeden madencilere ve Türkiye’ye başsağlığı diledi. Başkan, kazanın yaralarının sarılması için birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: “Türkiye, tarihinin en büyük maden kazasıyla karşı karşıya. Manisa Soma’da meydana gelen maden kazasında hayatlarını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Hala kurtarılmayı bekleyen işçilerimizin sağ salim kurtarılarak ailelerine kavuşmalarını temenni ediyoruz. Allah bu tür acıları bu millete bir daha göstermesin. İstatistiklere bakıldığında, maalesef Türkiye, ölümlü maden kazalarında dünyada ilk sıralarda olduğunu görüyoruz. Bu kazaların önlenmesi için tüm adımlar atılmalı. Şayet yasal boşluk varsa giderilmeli denetimle ilgili bir eksiklik varsa da derhal gereken yapılmalı. Maddi kayıplar elbette telafi edilebilir. Ancak aramızdan ayrılan madencilerimizi geri getirmek artık mümkün değil. Bu nedenle yaşanan bu elim olayda ihmali bulunan kişi ve kurumlar varsa hukuk önünde hesabı sorulmalı. Bugünler duygusallığın daha fazla olduğu günler. Bugünleri fırsat bilip milletimizi birbirine düşürmek isteyenler çıkabilir. Her türlü provokasyona dikkat etmemiz gerekir. Bu nedenle hepimiz farklı düşünce ve görüşlerimizi bir yana bırakıp birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Bugün millet olarak kucaklaşıp yaraları sarma günü. Biz bugüne kadar birçok acı olay yaşamış ve bu acıların üstesinden gelmeyi başarmış bir milletiz. Milletimizin ve ülkemizin başı sağ olsun.”

CİHAN

Yorumlar