OKÜP Platformu Sinop Üniversitesi'nde toplandı

Orta Karadeniz Bölgesi Üniversiteleri Akademik İşbirliği Platformu (OKÜP), Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
OKÜP Platformu Sinop Üniversitesi'nde toplandı

Orta Karadeniz Bölgesi Üniversiteleri Akademik İşbirliği Platformu (OKÜP), Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde yapıldı.

Orta Karadeniz Bölgesi Üniversiteleri Akademik İşbirliği Platformu (OKÜP) toplantısına; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mahir Kadakal, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin katıldı.

Toplantı Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasında bölgedeki üniversitelerin bir araya gelerek problemlere çözüm yolları araştırmalarının, akademik iş birliklerinin geliştirilmesinin, kaynakların doğru ve verimli kullanılması açısından çok faydalı olduğunu aktaran Bircan, "Bu toplantılar uygulamada yaşanan sıkıntıların aşılması açısından büyük önem taşımaktadır” dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ise, ülkede devlet araştırma merkezlerine ciddi yatırımların yapıldığını vurgulayarak, "Ancak bu yatırımların verimli kullanılabilmesi için her merkezin belirli alanlarda ihtisaslaşması önem arz etmektedir. Bizler bölge üniversitesi olarak yatırımlarımızı buna göre planlayıp OKÜP kapsamında işbirliği yaparak daha aktif çalışabiliriz. Mesela Sinop üniversitesi Su ürünleri ve Nükleer enerji konusunda ön plana çıkabilir. Bizde araştırmacılarımızı buraya yönlendirebiliriz. Alacağımız makinaların ekonomik değeri çok yüksek. Birliktelik sağlayabilirsek aynı cihazlara yatıracağımız kaynakları daha farklı alanlarda kullana biliriz.” ifadelerini kullandı.

Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay da kütüphanelerdeki kaynakların ortak kullanılması konusunda bir çalışma yapılmasını isteyip, "Bu hem öğrencilerimiz hem de akademisyenlerimiz açısından çok faydalı olacaktır.” dedi. Kütüphane Daire başkanlarının bir araya gelerek bu konuda bir çalışma yapmalarına karar verildi.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Şahin ise bahar şenlikleri konusunda işbirliği yapılmasını, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlenmesini teklif etti. Bu konuda da Sağlık Kültür ve Spor Daire başkanlarının, bir araya gelerek ortak çalışma yapmalarına karar verildi.

Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Bekdemir, üniversitelerde güzel olan uygulamaların bölge üniversitelerle paylaşılmasının çok faydalı olacağını söyledi.

Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Kadakal da OKÜP platformunun özellikle bölgedeki üniversitelerin gelişmesi açısından çok önemli olduğunu söyledi. CİHAN

Yorumlar