Okumaya azmetti, 70 yaşında liseyi bitirdi

Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesine bağlı Yeniköy köyünde yaşayan 70 yaşındaki Abdurrahman Koyun, dışarıdan sınavlara girerek Açık İlköğretim Lisesi'nden mezun oldu.

Google Haberlere Abone ol
Okumaya azmetti, 70 yaşında liseyi bitirdi

Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesine bağlı Yeniköy köyünde yaşayan 70 yaşındaki Abdurrahman Koyun, dışarıdan sınavlara girerek Açık İlköğretim Lisesi'nden mezun oldu. İlerlemiş yaşına aldırış etmeden okuma azmiyle dikkat çeken Koyun, öğrenmenin yaşının olmadığın bir kez daha gözler önüne serdi.

1943 yılında Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesinde doğan Koyun, imkansızlıklar yüzünden okula gidememiş. Amcasının desteğiyle 9 yaşında okuma yazma öğrenen Koyun, ilkokul diplomasını 30 yaşında almış. 2004 yılında yapılan yerel seçimler sonrası köyüne muhtar seçilen Koyun, yarım kalan eğitimini tamamlama kararı alarak 2005 yılında Kahramanmaraş Ekinözü Açık Öğretim Bürosu'na kayıp yaptırmış. 2008 yılında ortaokul diplomasını almayı başaran Koyun, 4 yıllık özverili çalışmasının ardından lise diplomasına da kavuştu. Koyun’un şimdiki hedefinde ise bir üniversiteden mezun olmak var.

Okula hiç gitmediğini belirten Koyun, “Bu yaşta eğitime gençlere örnek olmak amacıyla başladım. Herkesin okuması gerektiği düşünüyorum. Çocuklarımız okusun, ilim öğrensinler. İnsanlar cahil kalmasın. Biz eskiden okumadık cahil kaldık, şimdi okumaya gayret ediyoruz ama bize bir gereği kalmadı. Tahsilli insan, olgunlaşmış insan demektir. Benim bundan sonra amir-memur, milletvekili olacak halim yok. Ben sadece gençlere örnek olmak için onların azmini kuvvetlendirmek için bu mücadeleyi verdim. İnşallah Türkiyemizin gençlerine örnek olacağım.” dedi.


CİHAN

Yorumlar