Okumanın yaşı yok

Zonguldak’ın Çatalağzı beldesinde ikamet eden 7 çocuk 7 torun sahibi Fatma Özyurt(66), torunları yaşındaki insanlarla okula gidiyor.

Google Haberlere Abone ol
Okumanın yaşı yok

Zonguldak’ın Çatalağzı beldesinde ikamet eden 7 çocuk 7 torun sahibi Fatma Özyurt(66), torunları yaşındaki insanlarla okula gidiyor.

12 yaşında ilkokulu bitirdikten sonra ailesinin ekonomik durumu nedeniyle eğitimine ara vermek zorunda kalan Özyurt, bu özlemini 50 yaşından sonra gidermeye başladı. İlk önce ortaokulu dışarıdan bitiren Özyurt, daha sonra Zonguldak Anadolu İmam Hatip Açıköğretim Lisesi’ne kaydını yaptırdı. Torunları yaşındakilerle aynı sıralara oturan ve kendi çocukları yaşındaki öğretmenlerden ders alan Fatma Özyurt, şu an lise üçüncü sınıf öğrencisi.

Bir taraftan ev işlerini yapan, bir taraftan sebze meyve yetiştiren Özyurt'un en büyük hedefi üniversite mezunu olmak. Özyurt, okuma sevgisini, “Hayatım boyunca en sevdiğim şey okumak ve yazmak. İnsanlara öğreten olmak isterdim. Bu yaştan sonra bir şey olmaz diyorum, ama yine de ilim tahsil etmeyi çok seviyorum.” sözleriyle dile getiriyor.

Yıl boyunca okula giden Özyurt, yarı yıl tatilinde telafi derslerine katılarak lise eğitimini tamamlamak istiyor. Özyurt, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Evde bulmaca çözdüğümü gören komşuların ısrarıyla yeniden eğitim hayatına başladım. Önce ortaokulu tamamladım şimdi de liseyi bitirmek üzereyim. Hedefim üniversite bitirmek. Bu aşamaya gelmemde eşimin ve çocuklarımın desteği çok oldu. Araştırmayı, okumayı ve yazmayı çok seviyorum. Öğrenmenin yaşı yok. Beni evde ve bahçede çalışırken gören insanlar, okula gittiğimi öğrenince çok şaşırıyorlar. Onlara da okumayı tavsiye ediyorum. Şu anda sınıf arkadaşlarımın hepsi torunum yaşında, bana ders veren öğretmenlerim ise çocuklarım yaşında. Ama bu benim için hiç engel teşkil etmiyor. Benim en büyük arzum insanlara öğreten olmaktı. Bunun için yaşım elvermiyor, ama en azından yüksel tahsil yaparak örnek oluyorum." CİHAN

Yorumlar