Okuma salonuna giden öğrenciler ilk kez bowling oynadı

Mersin Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MERSİN-DER) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Ufuk Okuma Salonları sosyal faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.

Google Haberlere Abone ol
Okuma salonuna giden öğrenciler ilk kez bowling oynadı

Mersin Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MERSİN-DER) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Ufuk Okuma Salonları sosyal faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.
Göçle gelen insanların yoğun olarak yaşadığı Selçuklar, Barış, Şevket Sümer ve Siteler gibi mahallelerde faaliyet gösteren okuma salonunun öğrencileri Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) tarafından düzenlenen turnuvada ilk defa bowling oynamanın heyecanını yaşadı.
Ufuk Okuma Salonları Genel Koordinatörü Emrah Değirmenci 8. sınıfa devam eden 150 öğrencinin ASİAD'ın katkıları ile düzenlenen bowling turnuvasına katıldığını belirtti.
Turnuvaya derslerinde başarılı olan öğrencilerin katıldığını anlatan Değirmenci öğretmenlerle birlikte gruplar halinde bowling oynayan öğrencilerin doyasıya eğlenme imkanı bulduğunu kaydetti. Öğrencilerin çoğunun hayatlarında ilk defa bowling oynadığına dikkat çeken Değirmenci ayrıca öğrencileri için çeşitle etkinlikler düzenlediklerini söyledi.
Mersin Valiliği Sosyal Destek Projeleri kapsamında "Hayat Eğitimle Güzel" projesini uyguladıklarına dikkat çeken Değirmenci "2013 yılı Gençlik projeleri kapsamında da Gençlik ve Spor Bakanlığının katkıları ile sürdürdüğümüz "Eğitimli Gençlik Hayata Sporla Gülümsüyor" Projelerimiz 2 Mayıs’ta bitecek. Bu proje kapsamında 400 öğrenciye ulaştık" diye konuştu.
MERSİN-DER Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Mirici ise amaçlarının çocukları sokaktan kurtararak onları iyi bir geleceğe hazırlamak olduğunu kaydetti.
ASİAD Başkanı Emin Rıdvan Oğuz ise eğitim ve sosyal anlamda yapılan her türlü faaliyetin destekçisi olacaklarını belirtti. Eğitimin önemine değinen Oğuz "Bu öğrencilerin Mersinimize ve ülkemize faydalı bireyler olarak yetişmesi adına üzerimize düşeni yerine getirmeye gayret edeceğiz" dedi.
Hayatında ilk defa bowling oynadığını anlatan Hamza Özdemir isimli öğrenci ise duyduğu heyecanı dile getirdi.
Topu eline aldığında çok ağır geldiğini anlatan Özdemir ancak ilk atışta başarı elde ettiğini söyledi.
Baran Ramada isimli öğrencide bowling oynamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek ortamı hazırlayanlara teşekkür etti.
CİHAN

Yorumlar