Okulları Tatil Olan İller

Kar yağışının etkili olduğu birçok ilde okullar tatil edildi.

Google Haberlere Abone ol
Okulları Tatil Olan İller

Bolu Dağı'nda yoğun kar yağışı etkili oluyor. Karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması yaparak yolu ulaşıma açık tutarken, kar yağışı nedeniyle araçlar yavaş ilerlemek zorunda kaldı.
Bolu'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oluyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle Bolu Dağı'nda yeşil alanlarda kar kalınlığı 40 santime, şehir merkezinde 15 santime ulaştı. Karayolları ekipleri kar yağışı ile birlikte alarma geçerek, Bolu Dağı'nın TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu geçişleri, Bolu ile İstanbul arasındaki TEM ve D-100 Karayolu'nda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Yol ulaşıma açık tutulurken, kar yağışı nedeniyle sürücüler araçlarıyla yavaş ilerlemek zorunda kaldı. Araçların kayması sonucu maddi hasarlı kazalar meydana geldi.

BOLU VE KARABÜK'TE EĞİTİME KAR TATİLİ

Dün okulların tatil olduğu Bolu'da yoğun kar yağışı nedeniyle bugün de il genelinde tüm okullar bir gün süreyle tatil edildi. Dün okulların il genelinde tatil edildiği Karabük'te ise bugün Safranbolu ve Ovacık ilçelerinde eğitime bir süreyle ara verildi.

ZONGULDAK'TA TAŞIMALI EĞİTİM TATİL

ZONGULDAK'ta saatteki hızı 60 kilometreye ulaşan fırtına yaşamı olumsuz etkilerken kötü hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitim yapılan okullar bugün 1 günlüğüne tatil edildi.

Kar yağışının ardından dün akşamdan itibaren etkili olan fırtına nedeniyle Valilik önündeki Şehitler Anıtı'nda bulunan 4 Türk bayrağından biri koparak düşerken diğerleri de yırtıldı. Sabah saatlerinde de etkisini sürdüren fırtına, sokaklarda yürümeyi güçleştirdi. Fırtına nedeniyle denizde dev dalgalar oluştu. Zonguldak Limanı'nda yükselen dalgalar, dalgakıranları aşarak liman içine kadar ulaştı. Açıkta bekleyen gemiler, fırtına nedeniyle limana sığındı.

Dün okulların tatil edildiği kentte, olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitim yapılan okullarda bugün de eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Diğer okullarda ise eğitime devam ediliyor. Yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olurken kapalı 17 köy yolunu ulaşıma açma çalışmaları sürüyor.

DALGALAR PARKI SU İÇİNDE BIRAKTI

Zonguldak'ın Kozlu Beldesi'nde fırtına nedeniyle dalgakıranları aşan dalgalar, kıyıdaki Atsushi Miyazaki Parkı'na kadar geldi. Park içindeki kafenin içindeki masa, sandalye ve diğer eşyalar, fırtına öncesi çalışanlar tarafından dışarıya çıkarıldı. Tahliye edilen kafe ile park su altında kaldı. Dalgaların etkisiyle park içindeki çocuk oyun alanları zarar gördü. Polis, etrafına güvenlik şeridi çektiği parkı kullanıma kapattı.

ELAZIĞ'DA TAŞIMALI OKULLAR YARIN TATİL

ELAZIĞ Valiliği, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın merkez ve köylerde taşımalı sistemdeki okullarda eğitime bir gün ara verdi.

Elazığ Valiliği'nin yaptığı açıklamada, 'Metroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiler doğrultusunda 11.12.2013 (Çarşamba) günü ilimizde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları beklendiğinden il merkezi ve merkez köylerinde bulunan ilk ve orta dereceli taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler için eğitime bir gün ara verildi. Taşımalı sistemden faydalanmayan öğrenciler eğitime devam edecektir' denildi.

KARABÜK VE BARTIN'DA EĞİTİME KAR TATİLİ

KARABÜK'te Safranbolu, Yenice ve Eflani ilçelerinde taşımalı eğitimin yapıldığı okullarda, Bartın'ın Ulus İlçesi'nde ise ilk ve orta dereceli okullar yarın bir gün süreyle kar yağışı nedeniyle tatil edildi. 

NEVŞEHİR'DE OKULLAR KAR YAĞIŞI NEDENİYLE TATİL EDİLDİ

NEVŞEHİR'de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre il genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 12 Aralık Perşembe gününe kadar bir gün ara verildiği bildirildi. 

Yorumlar