Okulları kapatılan veliler servis eylemi yaptı

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, depreme dayanaksız olduğu için boşaltılan okulun öğrencileri ve velileri eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Okulları kapatılan veliler servis eylemi yaptı

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, depreme dayanaksız olduğu için boşaltılan okulun öğrencileri ve velileri eylem yaptı. Çocuklarının uzak okullara gönderildiğini söyleyen veliler, servis talebinde bulunarak yürüyüş düzenledi.

Onur Mahallesi'ndeki Evrenpaşa İlköğretim Okulu'nun depreme dayanaksız olduğunun belirlenmesi ardından boşaltılmasına, öğrenciler ve velileri tepki gösterdi. Okulun bahçesinde toplanan veliler, çocuklarını uzak yerlere göndermek istemediklerini belirterek, servis verilmesini istedi. Okulun 1980 yılında inşa edildiğini belirten Onur Mahallesi Muhtarı Binali Bingöl, "Geçen eylül ayında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, etüt çalışmasında okulun depreme dayanaksız olduğunu belirledi. Geçen hafta okul yönetimi, eğitimin durdurulduğunu söyledi. Biz de velilere durumu anlattık. Çocuklar, bölgedeki farklı okullara kaydırıldı.” dedi. Okullar evlerden uzak olduğu için vatandaşların servis talebi olduğunu aktaran Muhtar Bingöl, “Mahalledeki vatandaşlar, çocuklarını bir başka okula göndermeyeceğini söyledi. Buradaki insanlar dar gelirli. Servis olmadığı sürece çocuklar okula gidemeyecek." diye konuştu. Bazı velilerse bu durumun daha önceden bilindiğini fakat önlem alınmadığını iddia etti.

Veli ve öğrenciler, yaklaşık 900 öğrencinin eğitimine devam edeceği Evrenpaşa Ortaokulu'na kadar, "Servis istiyoruz" diye bağırarak yürüdü. Okulun müdürü ise gerekli görüşmelerin yapıldığını ve ücretsiz servis sağlanacağını belirtti. CİHAN

Yorumlar