Okullarda ders iptallerine hükümet el attı

Kuzey Ren-Vestfalya’da (KRV) muhalefet uzun zamandır eleştirdiği okullarda öğretmenin raporlu olması durumunda öğrencilerin eve gönderilmeleri konusunda başarı elde etti. Baskılara boyun eğen Eğitim Bakanı Sylvia Löhrmann bu sebeple yapılamayan...

Google Haberlere Abone ol
Okullarda ders iptallerine hükümet el attı

Kuzey Ren-Vestfalya’da (KRV) muhalefet uzun zamandır eleştirdiği okullarda öğretmenin raporlu olması durumunda öğrencilerin eve gönderilmeleri konusunda başarı elde etti. Baskılara boyun eğen Eğitim Bakanı Sylvia Löhrmann bu sebeple yapılamayan derslerin bir tespitinin yapılması kararı aldı. Eyalet Kamu Hesaplarını Denetleme Dairesi (LHR) araştırmalar sonucunda ders iptal oranının KRV’de yüzde 5,8 gibi çok yüksek bir oranda olduğunun ortaya çıktığını açıkladı. Hükümet ise okullar üzerinden kendisinin yaptırdığı araştırmaya göre ders iptal oranlarını yüzde 2,8 olarak belirledi.

Aradaki oran farkının çok büyük olması sebebiyle önceki uygulamalardan yola çıkan Löhrmann, böyle bir araştırmaya sıcak bakmıyor ve yaptırmıyordu. Meclisteki eğitim komisyonunda uzman olarak fikirlerine müracaat edilen LRH Başkanı Brigitte Mandt, ders iptallerinin dosyasını tutan okullarda tutmayanlara oranla daha düşük olduğunu ifade etti. Mandt’a göre okullardaki ders planlamaları da‘iyi’ değil. Muhalefet partileri de yetersizliğini öne sürerek konuyu sürekli gündemde tutup hükümete sert eleştirilerde bulunuyor. 'Ders kalitesinin ilk şartı dersin yapılmasıdır' diyen muhalefete karşılık eğitim bilimcileri ders iptalinin makul sınırlar içerisinde kalması şartı ile esas konunun derslere yüksek kalitenin gelmesi olarak değerlendiriyor. Löhrmann ise gelen eleştiriler karşısında “Ders iptallerini küçümsemiyoruz.” dedi.

CİHAN

Yorumlar