Okullar yaz tatilinde de canlı olacak

Okullar hayat olsun projesi kapsamında okulların tatile girmesiyle birlikte yeni bir proje daha başlatıldı. Bu proje ile okullar yaz tatilinde de canlı olacak.Ünye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Karabulut Okullar Hayat Olsun Projesi ile ilgili...

Google Haberlere Abone ol
Okullar yaz tatilinde de canlı olacak

Okullar hayat olsun projesi kapsamında okulların tatile girmesiyle birlikte yeni bir proje daha başlatıldı. Bu proje ile okullar yaz tatilinde de canlı olacak.

Ünye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Karabulut Okullar Hayat Olsun Projesi ile ilgili şu bilgileri verdi:“Okulların yaz tatiline girmesi dolayısıyla bakanlığımızca onaylanan okullar hayat olsun kapsamında öğrenci ve yetişkinlere okullarda kurs verme kararı aldık. Gerekli yazılar okullara ulaştı. Bu kapsamda bizde okullarda yarıyıl ve yaz tatillerinde akşamları hafta sonları 7 yaş ve üstü öğrencilere yönelik, ayrıca yetişkinlere yönelik kurslar ve sosyal faaliyetler yapmaktayız. Yaz tatilinde okullarımızda öğretmenlerimiz, öğrencileri sosyal yönden geliştirmek için en az 2 etkinlik projesi planlayarak programlarını bize ilettiği takdirde biz onlara onay verip kurs açıyoruz.” dedi.

Karabulut, yaz kursunun önemi ile ilgili şu bilgileri verdi: “Bu kursun amacı öğrencilerimizin yaz tatilinde boş zamanlarını değerlendirmek sokakta boş boş gezmelerine mani olmak aile ve öğretmenlerin kontrolünde olmalarını sağlamaktır. Çünkü yaz tatilinde çocuklar kontrolsüz olmaktadırlar. Bu şekilde öğrenciyi veliler okullarda kontrol altında tutma fırsatını bulmaktalar ve yazı daha verimli bir şekilde imkân oluyor. Bu projeden faydalanmak isteyen yetişkinlerde bulundukları mahalledeki okula başvuru yapması gerekiyor. Halk eğitim merkezince verilen tüm kurslar içinse imkanlar dahilinde kurs açılması da mümkün.”

CİHAN

Yorumlar