'Okullar Hayat Olsun' projesinde Manisa dördüncü

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Okullar Hayat Olsun" projesinde Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 81 il arasında dördüncülüğü elde etti.

Google Haberlere Abone ol
'Okullar Hayat Olsun' projesinde Manisa dördüncü

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Okullar Hayat Olsun" projesinde Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 81 il arasında dördüncülüğü elde etti. Nüfus ortalamasına da ikinci sırada yer aldı.

Müdürlük binasında bir basın toplantısı düzenleyen İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, hayat boyu öğrenmenin 21. yüzyılın bilgi toplumunun getirdiği önemli bir kavram olduğunu söyledi. Bireylerin hayatı boyunca bilgi, görgü, beceri, nitelik ve yeterliliklerinin geliştirilmesine yönelik bütün öğrenim faaliyetlerini içerdiğini kaydetti. Altınsoy, “Bu faaliyetler, eğitim kuruluşları tarafından verilen ve sonunda bir diploma veya sertifikayla belgelenen resmî statülü bir öğrenim olabileceği gibi eğitim kuruluşu tarafından verilmeyen ancak bireyin öğrenmeye yönelik faaliyetlerini içeren gayriresmî öğrenim de olabilir. Kısaca hayat boyu öğrenme, bireyin anne karnından mezara kadar evde, okulda, işte, her ne şekilde olursa olsun gerçekleştirdiği bütün öğrenimidir.” dedi. Hayat boyu öğrenme felsefesinin temelinde, Okullar Hayat Olsun projesiyle bireylerin, okulların fiziki imkanlarından ders dışı zamanlarda daha çok faydalanmasının amaçlandığını dile getiren Milli Eğitim Müdürü Altınsoy, Türkiye genelinde 2011-2013 arasında projenin uygulandığı okullarında açılan 53 bin 76 kursa toplam 448 bin 834 kişinin katıldığını ve 412 bin 201 kişinin belge aldığını ifade etti. Manisa genelinde bin 537 kurs açıldığını, 20 bin 586 kişinin katıldığını ve 18 binin belge aldığını kaydetti. Altınsoy, şunları söyledi: “İlimizde genel kurslardan belge alan kursiyer sayısı 13 bin 433, mesleki ve teknik kurslardan belge alan kursiyer sayısı 5 bin 155 ve okuma yazma kurslarından belge alan 337 kişi. İlimizde Okullar Hayat Olsun projesi okullarında merkez, Soma, Alaşehir ve Salihli, belge alan kursiyer sayılarına göre en başarılı ilçelerdir. Köprübaşı, Sarıgöl ve Selendi ilçelerinde ise kursiyer sayıları, 2012 yılında genel ortalamanın üzerindeyken 2013 yılında altında kalmıştır.” CİHAN

Yorumlar