Okuldaki yangının zamanında fark edilmesi faciayı önledi

Karabük'ün Esentepe Mahallesi'nde Anayasa İlk ve Ortaokulu'nda öğrencilerin eğitim gördüğü sırada çatıda yangın çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Okuldaki yangının zamanında fark edilmesi faciayı önledi

Karabük'ün Esentepe Mahallesi'nde Anayasa İlk ve Ortaokulu'nda öğrencilerin eğitim gördüğü sırada çatıda yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangının erken fark edilmesi olası bir faciayı önledi. 546 öğrenci hemen tahliye edildi.

Esentepe Mahallesi'nde bulunan Anayasa İlköğretim Okulu'nun 2008-2009 eğitim öğretim döneminde açılan yeni ek binasında sabah saat 10.45 sıralarında çatı kısmında yangın çıktı. Çatıda bulunan yalıtım malzemesi yangının büyümesine sebep oldu. Okul idarecilerinin olayı erken fark etmesi nedeniyle hemen öğrenciler tahliye edildi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Karabük Belediyesi yanı sıra Kardemir ve Safranbolu belediyelerine ait itfaiyeler de destek verdi. Bir buçuk saatlik çalışma sonunda yangın tamamen kontrol altına alındı. Okulun çatısı kısmen yandı.

Olay yerine Karabük Valisi İzzettin Küçük İl Emniyet Müdürü Oktay Keskin, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Gürpınar gelerek incelemelerde bulundular. Bu arada öğrenciler ve velileri yangını yolun karşısında izlediler.
Vali Küçük herhangi bir olumsuzluğun olmadığını belirterek, "Elektrik kontağından çıktığını tahmin ediyoruz. Hemen yangına müdahale edildi. Öğrencilerimiz düzenli ve güvenli bir şekilde tahliye edildi. Okulda eğitime bir süre ara verildi. Burada okuyan yaklaşık 1200 öğrencimiz çevre okullarda eğitimlerine devam edecek. Yarı yıl tatilinde okulumuzun tadilatını yapıp ikinci yarı eğitimimize devam edeceğiz." dedi.

İŞÇİ EMEKLİSİ YANARAK ÖLDÜ

Öte yandan sabah saatlerinde Ergenekon Mahallesi Şirin Sokak'ta tek katlı evde meydana gelen yangında 55 yaşındaki işçi emeklisi Turhan İncebacak yanarak yaşamını yitirdi.

Olay saat 08.00 sıralarında evden dumanların yükseldiğini görenler itfaiyeye haber verdi. Karabük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına almaya çalıştı. İtfaiyeciler kapıyı kırarak içeri girdi. Alevler kısa sürede söndürüldü. İşçi emeklisi Turhan İncebacak'ın yanarak öldüğü belirlendi.

        Cumhuriyet savcısının evde yaptığı incelemenin ardından İncebacak'ın cenazesi Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. Her iki yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı. CİHAN

Yorumlar