Okulda deprem tatbikatı

Esenler'de bir okulda deprem tatbikatı yapıldı. Öğrencilerin katıldığı tatbikatta, derpem sonrasında yaşanacak olumsuzluklar ve alınması gereken tedbirler canlandırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Okulda deprem tatbikatı

Esenler'de bir okulda deprem tatbikatı yapıldı. Öğrencilerin katıldığı tatbikatta, derpem sonrasında yaşanacak olumsuzluklar ve alınması gereken tedbirler canlandırıldı.

Esenler İbrahim Turhan Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin de katılımıyla deprem tatbikatı yapıldı. Öğrencileri bilgilendirme amaçlı yapılan tatbikata Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal da katıldı.

Tatbikatta konuşan Aydın Polat, tatbikatta bile güçlük çektiklerini belirterek, ”Neler yapmamız, nasıl yapmamız, müdahaleleri nasıl yönlendirmemiz, tarafların bir araya nasıl geleceği, en az can ve mal kaybıyla bu olağanüstü durumu nasıl atlatacağımızı kararlaştırmaya çalıştık. Sürekli olarak hazır olmak durumundayız. Duyarlı olmak zorundayız. Bununla ilgili tüm kamu kurumları, mali ve beşeri kaynakları ayırmalı. Sivil topluma bu konuda destek vermeli ve eğitim kurumlarımızda gençlerimizi sürekli bilgilendirmeliyiz.” dedi.

Polat, Van depremiyle birlikte Esenler Arama Kurtarma (ESKAT) ekibini yenileyip, tüm lojistik tedariklerini sağladıklarını söyledi. Polat, ”En üst düzey bir moralle gerek şehrimizde gerek ülkemizde gerekse dünyanın herhangi bir yerinde yaşanması muhtemel tüm olağan üstü durumlara karşı hazır tutmaya gayret ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Tatbikat, verilen deprem alarmıyla başladı. Alarm sonrasında öğrenciler okul dışına çıkarıldı. Olay yerine hemen ambulans ve kurtarma ekipleri çağrıldı. Çağrılan ambulansa, yaralılar sedye yardımıyla taşındı. Muhtemel deprem sonrasında yaşanan mahsur kalma, su patlaması ve bina içinde kalan yaralıların taşınması gibi durumlar da tatbikatta canlandırıldı. Tatbikatta, bir de yaralı sedyeyle binanın 5 katından indirildi.

CİHAN

Yorumlar