Okula yıldırım düştü

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde 3 gündür aralıklarla yağan şiddetli yağmur nedeniyle 280 öğrencisi olan Sorgun Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ne yıldırım düştü. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken elektriği kesilen okulda öğrenciler büyük...

Google Haberlere Abone ol
Okula yıldırım düştü

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde 3 gündür aralıklarla yağan şiddetli yağmur nedeniyle 280 öğrencisi olan Sorgun Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ne yıldırım düştü. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken elektriği kesilen okulda öğrenciler büyük bir korku içerisinde konferans salonuna alındı.

Olay saat 12.50 sıralarında meydana geldi. Öğle saatlerinde etkili olan yağmur, şiddeti artırması nedeniyle bir lise okuluna yıldırım düştü. Okulda bulunan öğrenciler panik ve korku içerisinde konferans salonuna alındı. Olayın ardından okul koridorundaki elektrik lambaları patlarken, tavanda beton çökmesi meydana geldi.

Basın mensuplarına açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Sorgun’da aralıkla yağan yağmur nedeniyle Sorgun Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ne yıldırım düştüğünü belirterek "Yıldırım okulun paratonerine düştü. Çok şükür ne öğrencilerimizde nede okulumuzda korkulacak bir şey yok. Olay öğle arasında gerçekleşiyor. Tabi gürültü nedeniyle öğrencilerimizde kısa bir panik ve korku yaşandı. Şuanda herhangi bir olumsuzluk yok." dedi.

Öğrencilerden Nurhan Hatipoğlu, öğle arasında koridorda olduklarını kaydederek "Yıldırım düştü dediler. Çok korktuk. Daha sonra öğretmenlerimiz bizleri konferans salonuna aldılar." diye konuştu.

Öğrencilerden Hüsnü Doğan ise olay anında en üst katta olduğunu söyleyerek "İlk olarak biz ses duyduk. Daha sonra elektrikler kesildi. Lambalar patladı. Daha sonra koridorun beton kütlesi düştü. Daha sonra öğretmenlerimiz bizleri aşağıda bulunan konferans salonuna indirdiler." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar