Okul terkleri mentörlük sistemi ile önlenecek

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü mesleki eğitimde erken okul terklerini mentörlük sistemiyle önleyecek.

Google Haberlere Abone ol
Okul terkleri mentörlük sistemi ile önlenecek

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü mesleki eğitimde erken okul terklerini mentörlük sistemiyle önleyecek.

‘Supreme’ adlı AB Hayatboyu Öğrenme Programı LDV Yenilik transferi projesinin çalışmaları Bursa'da devam ediyor. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortağı olduğu projenin paylaşım toplantısı Ördekli Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Güsar ve proje yetkililerinin yanı sıra, pilot okullardan gelen öğretmen, öğrenci ve veliler ile proje kapsamında görev alan metörler katıldı.

Hayatta en değerli varlığın çocuklar olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, bir nevi koçluk sistemi olan projede metörlerin öğrencilere rehberlik edeceğini söyledi. Okul terki yapan öğrencilerin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Atilla Gülsar, "Uğraşı alanımız insan yetiştirilmesi. Bizler için eğitimde feda edilecek hiçbir fert yoktur. Hedefimiz milli ve manevi duygulara sahip kaliteli insan yetiştirmektir. Meslek Liselerinde erken okul terkinin önlenmesiyle ilgili bu projeye ilimizde gerçekleştirdiğimiz farklı çalışmalarla da destek veriyoruz. Örneğin İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak geçen yıl Çalışkan 9'lar projemizi uyguladık. Özellikle 9. sınıfların hedef alındığı projede koçluk sistemi uygulandı ve çalışma başarıyla gerçekleştirildi" dedi.

Hayat Boyu Öğrenme programları tarafından desteklenen SUPREME adlı AB projesi, mesleki eğitim öğrencilerine yönelik olarak tasarlanmış özel koçluk programı ile mesleki eğitim kurumlarında yaşanan okul terkleri ve devamsızlıkların engellenmesi, bu yolla iş dünyası ile meslek okulları arasında sürekli ve etkin işbirliğinin desteklenmesi hedefini taşıyor.

Projenin temelini uzun yıllardır Hollanda’da başarı ile uygulanan Mentor Programma Friesland (MPF) isimli mentörlük sistemi oluşturuyor. Projenin ortakları arasında Türkiye ile birlikte Hollanda, Belçika, Portekiz, Litvanya, Finlandiya ve İtalya bulunuyor. CİHAN

Yorumlar