Okul sütü projesi eğitim bilgilendirme toplantısı yapıldı

Okul sütü modülünün kullanımı ile ilgili bilgilendirme eğitim toplantısı Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Okul sütü projesi eğitim bilgilendirme toplantısı yapıldı

Okul sütü modülünün kullanımı ile ilgili bilgilendirme eğitim toplantısı Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapıldı. 5 ilçeden okul sütü modülünden sorumlu şube müdürleri ile il merkezinde eğitim veren okulların okul sütü modülünden sorumlu okul idarecileri katıldı.

Milli Eğitim Şube Müdürü Gönül Fırat, okul sütü modülü eğitim ve bilgilendirme toplantısında okul idarecilerine, okul sütü projesi uygulanırken uymaları gereken kuralların önemine dikkat çekti. Şube Müdürü Fırat’ın yaptığı konuşmanın ardından, Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgisayar ve Ağ Sistemleri Yöneticisi Tevfik Edis, okul sütü modülü kullanımının teknik boyutunu slayt gösterisi eşliğinde anlattı.

Okul sütü programı ile ilgili kısa bir açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, "Okul sütü programı, özel okullar da dâhil olmak üzere okulların anasınıfları ile ilkokul öğrencilerini kapsıyor. 2. dönem başında başlayacak okul sütü programı kapsamında velisinden onay alınan öğrencilere düzenli süt içmeyi özendirmek ve doğru beslenmeye teşvik etmek üzere, okullarda haftada 3 gün süt dağıtımı yapılacak. Ayrıca, süt dağıtım çalışmaları paralelinde, çocuklara yönelik eğitici etkinlikler de düzenlenecek. Gerektiğinde öğretmenlerimiz ebeveynlere, çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlığının nasıl kazandırılabileceğine ilişkin eğitim çalışmalarını, okul sütü programı boyunca devam ettirecekler." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar