Okul önünde kavga: İki polis yaralı

Kağıthane’de kavga ihbarı alan polis, geldiği bir okul önünde bekleyen gruba dağılın uyarısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Okul önünde kavga: İki polis yaralı

Kağıthane’de kavga ihbarı alan polis, geldiği bir okul önünde bekleyen gruba dağılın uyarısı yaptı. Kavga etmek için bekleyen yaklaşık 20 kişilik grup, polise saldırdı. Polisin silahını alan ve kabzasıyla bir polis memurunun başına vuran şahıslar, 2 polis yaralayarak olay yerinden kaçtı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

İddiaya göre Kağıthane merkezde kavga ihbarı alan polis ekipleri, hızla olay yerine geldi. Polis ekipleri okulun önünde kavga etmek için bekleyen grubu dağılmaları konusunda uyardı. Polisin uyarısına aldırış etmeyen grup, polise saldırdı. Saldırıya karşı koymakta zorlanan polis memurlarından bir tanesi yere düştü. Bu sırada kavgaya karışan gençlerden biri polisin silahını aldı. Silahın kabzasını polisin kafasına vuran genç, olay yerinden kaçtı. Ekipte bulunan diğer polisler ise havaya ateş açarak gençleri uzaklaştırmaya çalıştı.

Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Okuldaki öğrencilerden bazıları polis tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Yaralı iki polis memuru ise Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı polislerin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Grubun polisin uyarısın dikkate almadığını belirten görgü şahitleri ise, “Polis ‘dağılın’ dedi. Ondan sonra kavga ettiler. Çatışma ortamı oldu. Polisin silahını alıp, polisin kafasına vurdular. Kavga sırasında silah sesi de duydum.” dedi.

Polis olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.
CİHAN

Yorumlar