'Okul öncesi eğitim konusunda aileler bilinçlendirilmeli'

Kırklareli Fatih Koleji Anaokulu Müdürü Güler Sorkun, okul öncesi eğitim konusunda ailelerin bilinçlendirilmesinin büyük önem arzettiğini belirterek, "İnsanlar ömür boyu öğrendiklerinin yüzde 80’ini ilk 8 yaşına kadar, bunun yüzde 50’sini...

Google Haberlere Abone ol
'Okul öncesi eğitim konusunda aileler bilinçlendirilmeli'

Kırklareli Fatih Koleji Anaokulu Müdürü Güler Sorkun, okul öncesi eğitim konusunda ailelerin bilinçlendirilmesinin büyük önem arzettiğini belirterek, "İnsanlar ömür boyu öğrendiklerinin yüzde 80’ini ilk 8 yaşına kadar, bunun yüzde 50’sini ise ilk 4 yaşına kadar öğreniyorlar. Yani insanlar 8 yaşından sonra iyi bir akademik kariyer de yapmış olsa, bilgi birikimi üzerine yüzde 20 eklemiş oluyor." dedi.

Kırklareli Fatih Koleji mezuniyet töreni ve yıl sonu etkinliğinde öğrenciler hünerlerini sergiledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda konuşan Fatih Koleji Anaokulu Müdürü Güler Sorkun, eğitimin şüphesiz ailede başladığını belirterek, "Bizim gibi ataerkil aile yapısına sahip toplumlarda neredeyse ömür boyu ailenin etkisi görülür. Bu nedenle okul öncesi eğitim konusunda ailelerin bilinçlendirilmesi büyük önem arz etmektedir. Çocuğun hayata adım atmasından, ilkokula başladığı zaman dilimine kadar bedensel, dil, zihin, psikomotor ve duygusal zekanın gelişiminin tamamlanmaya başlandığı, kişinin şekillendiği ve sürekli değişim içinde olduğu bir dönemdir." diye konuştu.

Programa, anaokulu öğrencilerinin etkinlik ve aktiviteleri ile devam etti. Minder üzerinde takla atma, çember içerisinden geçerek parende atma, top yuvarlama ve basketbol topunu sektirerek topu fırlatma gibi bir çok etkinliğin yer aldığı yıl sonu etkinliği, izleyiciler tarafından tezahüratlar eşliğinde izlendi.

Programın ikinci kısmında veliler ile öğrenciler bu kez yer değiştirdi. Babalar birbirinden ilginç yarışmalara katılarak hem eğlendiler hem de öğrencilik yıllarına dönmüş oldular. Babalar, kendi aralarında en hızlı elma soyma ve soyduğu elmayı en hızlı şekilde yeme yarışması yaptı. Elma soyma yarışmasında 1.'lik başarı sertifikasını Osman Bozkan alırken, Erdal Erkan 2., Dursun Pank 3. olarak başarı ödülünü almayı hak etti. Elmayı en hızlı yeme yarışmasında ise Tuncay Çimen 1., Dursun Pank 2., İbrahim Şimşek 3. oldu ve ödülleri Müdür Yardımcısı Sefa Öktem tarafından takdim edildi.

Babaların yarışmaları bununla da sınırlı kalmadı. En hızlı 5 düğmeyi bez parçası üzerine dikme, pinpon topunu kaşıkla taşıma yarışması da seyirciler tarafından ıslık ve alkışlarla desteklendi ve heyecanla izlendi. Daha sonra, Kırklar Özel Hizmetler A.Ş Genel Müdürü Şuayip Beyazıt minik öğrencilere diplomalarını verdi. Diploma töreni esnasında anne, baba ve büyükler duygulu anlar yaşadı. Toplu halde öğrenci ve öğretmenler birlikte hatıra fotoğrafı çektirirken, minik öğrenciler havaya kep fırlattı. CİHAN

Yorumlar