Okul öncesi destek programına 153 proje başvurdu

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından 19 Eylül 2013 tarihinde ilan edilen Okul Öncesi ve Mesleki Eğitim mali destek programına başvurular, 13 Aralık saat 17.

Google Haberlere Abone ol
Okul öncesi destek programına 153 proje başvurdu

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından 19 Eylül 2013 tarihinde ilan edilen Okul Öncesi ve Mesleki Eğitim mali destek programına başvurular, 13 Aralık saat 17.00 itibariyle sona erdi. Program kapsamında 20 milyon TL’lik bir kaynağın, okul öncesi ve mesleki eğitim alanlarında başarılı projelere kullandırılması planlanıyor. Programın birinci önceliği kapsamında okul öncesi ve mesleki eğitim alanlarında yenilikçi yöntemlerin uygulanması teşvik edilirken ikinci öncelik kapsamında okul öncesi ve mesleki eğitime yönelik atölye, laboratuvar, sınıf gibi eğitim ortamlarının makine, teçhizat ve eğitim materyalleri açısından geliştirilmesine destek verilecek. İZKA’ya, toplam 153 proje sunuldu. Konak, Bornova, Buca, Karşıyaka, Karabağlar, Çiğli, Kiraz, Bayındır, Bayraklı ve Kınık, en çok başvuru yapılan ilçeler oldu.

Program kapsamında kâr amacı güden kategorisinde işletmelerden 12 başvuru yapıldı. Kâr amacı gütmeyen kategorisinde ise meslek liselerinden 22, anaokullarından 11, üniversitelerden 18, belediyelerden 6, dernek ve vakıflardan 21, kamu kurumlarından 52, organize sanayi bölgelerinden 5, meslek odalarından 6 olmak üzere toplam 141 proje geldi. Projeler, teknik ve mali değerlendirme aşamasında başvuru rehberinde belirtilen değerlendirme usulleri ve kriterleri doğrultusunda incelenecek. Sonuçların, 2014 Nisan ayı başında duyurulması planlanıyor. İZKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergüder Can, yaptığı açıklamada mali destek programı için ayrılan ve başarılı projelere karşılıksız kullandırılacak 20 milyon TL’nin, İzmir için başarılı örnekler oluşturulmasına, okul öncesi ve mesleki eğitim alanlarında örnek şehirler arasında yer almasına katkı sağlayacağını söyledi. CİHAN

Yorumlar