Okul çağındaki öğrencilere diş bakımı

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden “Sağlıklı Dişler Beyaz Gülüşler” projesi kapsamında okul çağındaki öğrencilere ağız ve diş bakımı yapıyor.Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu...

Google Haberlere Abone ol
Okul çağındaki öğrencilere diş bakımı

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden “Sağlıklı Dişler Beyaz Gülüşler” projesi kapsamında okul çağındaki öğrencilere ağız ve diş bakımı yapıyor.

Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Kırıkkale Üniversitesi tarafından başlatılan “Sağlıklı Dişler Beyaz Gülüşler” projesine destek vererek, okul çağındaki çocuklara ağız ve diş bakımı yapıyor. 1997 yılından bu yana uygulanan proje kapsamında okul çağındaki çocuklara diş çürümelerini engellemek için koruyucu ağız diş sağlığı ve diş eğitimi çalışmaları yapılıyor.

Kırşehir’de de iki senedir yürütülen projeye Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu öğrencileri de büyük destek verirken, Kırşehir’de ilkokul ve anaokullarına gidilere çok sayıda çocuğa ulaşan Ahi Evran Üniversitesi öğrencileri, okul dönemi çocuklarına yaptıkları bu uygulama ile diş çürüklerinin oluşmasını engelleme yönünde büyük katkı sağlıyor.

“Sağlıklı Dişler Beyaz Gülüşler” projesinin Kırşehir’in yanı sıra Kırıkkale, Kütahya, Afyon, Ağrı, Patnos, Adıyaman, Kahta, Gölbaşı, Bitlis, Tatvan il ve ilçelerindeki yaklaşık 30 bin ilköğretim çağı çocuğuna ulaşıldığı ifade ediliyor.

CİHAN

Yorumlar