Okul bahçelerine spor alanları ve ağaçlandırma yapılacak

Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, kentte bulunan tüm okulların bahçelerine ağaçlandırma çalışmaları ile spor alanları yapılacağını söyledi.Vali Oduncu, Ruhi Özden-Yüksel Özden İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret etti. İl Milli...

Google Haberlere Abone ol
Okul bahçelerine spor alanları ve ağaçlandırma yapılacak

Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, kentte bulunan tüm okulların bahçelerine ağaçlandırma çalışmaları ile spor alanları yapılacağını söyledi.

Vali Oduncu, Ruhi Özden-Yüksel Özden İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret etti. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Halil İbrahim Kahraman, okul müdürü ve öğretmenleri tarafından okul bahçesinde karşılanan Vali Oduncu, Müdür Mahmut Kahraman’dan okul hakkında bilgi aldı. 2013–2014 yılında eğitim-öğretime başladıklarını ifade eden Okul Müdürü Kahraman, 24 derslikli okulun zemin ve ilk katında ilkokul öğrencilerinin, ikinci ve üçüncü katlarında ise ortaokul öğrencilerinin eğitim gördüğünü söyledi. Kahraman, ilkokul bölümünde 180 öğrenci ve 15 öğretmen, imam-hatip ortaokulu bölümünde 370 öğrenci ve 22 öğretmenin bulunduğunu kaydetti.

Okulda hem ilkokul öğrencilerinin hem de ortaokul öğrencilerinin bir arada eğitim gördüğünü, okullarda aynı yaş grubunun yer almasının daha sağlıklı bir eğitim açısından gerekli olduğunu, bu nedenle de iki okulun ayrı binalarda yer alması gerektiğini ifade eden Vali Oduncu, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Kahraman’a verdiği talimatta, “Okullarımızın planlamasını yaparken okul müdürleri ve okul-aile birliklerinin fikirlerini de alın. Aldığınız kararlara ilgili kişileri de dâhil edin. Velilerimizi, öğrencilerimizi üzmeden bu konuyu bu yıl çözelim.” diye konuştu.

Okulda incelemelerde bulunan Vali Dr. Mehmet Oduncu, koridorda kurulmuş olan 'Bir Veli Bir Kitap' kampanya standını da ziyaret etti. Kampanya kapsamında kitap toplandığını ve öğrencilerin bu kitapları dönüşümlü olarak okudukları bilgisini alan Vali Oduncu, kampanyaya kitap hediye ederek destek verdi. İncelemelerinin devamında okulun tüm sınıflarını ziyaret eden Vali Oduncu, öğrencilerin isteklerini dinledi.

Öğrenciler, Vali Oduncu’dan okul bahçesine çeşme yapılmasını, bahçelerinde gölge yapacak ağaçlar dikilmesini, futbol ve basketbol sahasına ihtiyaç duyduklarını dile getirdi. Okul bahçesine en kısa sürede çeşme yapılması talimatını veren Vali Dr. Mehmet Oduncu, “İlimizdeki tüm okulların bahçesinde öğrencilerimizin spor yapabilecekleri alanlar oluşturacağız. Sizin okulunuza da en kısa sürede basketbol sahası yapacağız. Çünkü aldığınız eğitimin yanında spor yaparak sağlıklı gelişmeniz de önemli.” diye konuştu.

Okul bahçesine ağaç dikilmesi talimatını da veren Vali Oduncu, öğrencilerin, akıllı tahta ve tablet bilgisayarların ne zaman geleceği hakkındaki sorusunu da cevaplayarak, “Bildiğiniz gibi okullarımıza akıllı tahtaların yerleştirilmesi ve tablet bilgisayarların dağıtımı belli bir plan çerçevesinde yapılıyor. İlerleyen zamanda sınıflarınıza akıllı tahta, sizlere de tablet bilgisayarlar verilecek. Ama şunu bilin ki, hepiniz akıllı çocuklarsınız, iyi çalıştığınız takdirde derslerinizde çok başarılı olursunuz. Bu nedenle başarınızı akıllı tahtaya ya da tablete bağlamayın. Öğretmenlerinizi can kulağıyla dinleyin, derslerinize sıkı çalışın. Başarı sizin olacaktır.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar